Victor Costache, la ProTv: Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus, din ușă în ușă

UPDATE: Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că testarea populației Bucureștilor va fi făcută în etape, personalul medical fiind testat primul, urmând persoanele în vârstă și cele cu afecțiuni cronice.

Ulterior, se va trece la testări în masă și celelalte mari orașe. ”Se va face testarea tuturor marilor aglomerări urbane. Bucureștii sunt un proiect-pilot pentur a putea evalua nivelul de infectare a unui oraș, vor urma și celelalte orașe”, a spus Nelu Tătaru, într-o intervenție la Digi24.


Știrea inițială. Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, pentru Știrile ProTV, că întreaga populație a Bucureștilor va fi testată pentru . Echipe medicale vor merge din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Ministrul Victor Costache a precizat că pacienții diagnosticați cu  vor fi tratați în spitale exclusiv dedidate combaterii epidemii.

De mâine, pacienții cu forma ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de doctori.

În prezent, pacienții diagnosticați cu noul virus sunt internați în cele 7 centre de boli infecțioase: 2 în Capitala și 5 în restul țării.  Pentru a evita ca infecția să ajungă și la cei cu alte boli care au rămas internați în unitățile sanitare, ministrul Sănătății spune că pacienții nu vor fi amestecați.

”Nu tratăm  în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine”, a mai spus Costache.

De asemenea, cei fără , dar diagnosticați pozitiv vor fi mutați în hoteluri unde vor fi supravegheați de echipe medicale.

Sursa: G4Media.ro