Sute de milioane de euro pentru comunitățile locale din Vrancea

Prefectul Nicușor Halici a convocat reprezentanți ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Ministerului Agriculturii, Ministerului Mediului și Ministerului Energiei, primarii comunităților vrâncene si pe președintele Consiliului Județean Vrancea pentru accesarea a cât mai multor proiecte și sume din fonduri europene care să crească și mai mult calitatea vieții în Vrancea și să facă și mai atractiv județul nostru.

Evenimentul a beneficiat de prezența unor specialiști din administrația publică centrală și anume – George Chiriță, director general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Răzvan Popescu, subsecretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), Andreea Damian, șef serviciu Administrarea Fondului de Mediu (AFM), Cristina Perșinaru, director Direcția Programe și Evaluare din cadrul Ministerului Energiei.

Autoritățile publice locale și județene  au fost reprezentate de Cristi Valentin Misăilă, primarul Municipiului Focșani, Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, Daniel Nicolaș, primarul orașului Odobești, precum și de primarii localităților din județul Vrancea.

Scopul acestei ședințe de lucru a fost de a elimina riscul întârzierii derulării procedurilor specifice accesării și implementării proiectelor finanțate din fonduri europene, pentru a asigura o dezvoltare coerentă a comunităților noastre locale. Subiectele abordate au inclus identificarea, gestionarea și implementarea proiectelor destinate unităților administrativ-teritoriale.

Nicușor Halici prefectul județulu Vrancea,  a subliniat importanța procesului de implementare a proiectelor finanțate din fonduri europene ca instrument principal pentru asigurarea dezvoltării durabile a comunităților locale.

“Această ședință de lucru a demonstrat angajamentul și responsabilitatea pe care  ne-am asumat-o în fața românilor. Este un demers esențial pentru viitorul nostru și sunt recunoscător că specialiștii din cadrul instituțiilor publice centrale ne-au onorat astăzi cu prezența. Sunt convins că, prin eforturile noastre comune, vom reuși să identificăm soluțiile optime și eficiente care să ne ajute să accesăm cât mai multe fonduri europene necesare dezvoltării comunităților vrâncene.”

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More