Permis pentru viitor – Înscrieri până în 24 ianuarie

Programul Permis pentru viitor oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi.
✅️Prin intermediul acestui program sunt acoperite costurile necesare pentru obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu existente.
✅️Odată cu reducerea la 18 ani a vârstei minime de obținere a permisului de conducere pentru categoriile C, CE și la 21 ani pentru categoriile D, DE a crescut rolul programului Permis pentru viitor în integrarea tinerilor din mediile defavorizate pe piața muncii.
✅️Programul, ajuns la cea de-a opta ediție, este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România.
✅️Persoanele eligibile pentru finanțare sunt tinerii din medii defavorizate, cu vârsta între 18 și 25 de ani care doresc să obțină permis de conducere de categorie B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.
✅️Solicitările de finanțare pot fi transmise online sau prin poștă până la data de 24 ianuarie 2023.
✅️Pe lângă formularul de înscriere completat sunt necesare cinci documente:
– scrisoare de motivare personală
– anchetă socială
– declarație de susținere și mentorat pe perioada instruirii
– ofertă de preț de la școala de șoferi
– document despre nivelul studiilor absolvite
✅️Detalii și formularul de înscriere se găsesc pe https://pentrucomunitate.ro/permis
✅️În decursul celor șapte ediții anterioare ale acestui program, 143 tineri au finalizat cu succes cursurile și examenul, iar alți 41 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More