Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea: Pod nou peste râul Râmnicu Sărat și 2.8 kilometri de drum național modernizat la Jitia!

În primăvara acestui an, în spațiul public apăreau imagini cu podul care traversează râul Râmnicul Sărat, situat pe DN 2N, pe raza localității Jitia, care necesita intervenții urgente. Alunecările de teren și viiturile determinate de ploile abundente din anumite perioade au creat serioase probleme pe mai multe porțiuni de pe drumul național, mai ales pe sectorul cuprins între Dumitrești și Vintileasca. După intervențiile de urgență realizate de administratorul drumului, în prezent se lucrează pentru construcția noului pod ce va traversa râul Râmnicul Sărat, pe DN2N la Km 53+300. Podul va avea o lungime de 76 metri și trei deschideri. Valoarea totală a investiției este de 10.764.326 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 18 luni. Concomitent cu lucrările la noul pod, continuă și modernizarea drumului național pe raza localităţii Jitia, unde s-a finalizat Proiectul Tehnic în vederea obținerii avizului CTE al CNAIR și autorizației de construcție. Valoarea totală a investiției este de 10.505.912,46 lei fără TVA, iar termenul de execuție este de 16 luni. De aceste investiţii vor beneficia locuitorii comunei Jitia şi Vintileasca, dar sperăm ca, în viitorul apropiat, drumul să fie tranzitat de cât mai mulţi turişti, având în vedere potenţialul turistic al zonei.
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More