Proiectele de extindere a rețelelor de gaze naturale în județul Vrancea, aprobate la finanțare prin PNI Anghel Saligny

Nouă proiecte de extindere a rețelei de gaze naturale în mai multe localități din județul Vrancea au fost aprobate la finanțare prin ordinul comun emis ieri de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Ioan Veștea, și de ministrul Energiei, Sebastian Ioan Burduja.

Conform actului normativ, în municipiul Focșani, rețeaua de distribuție a gazelor naturale va fi extinsă în cartierul Mândrești, iar la Adjud gazele vor ajunge la Șiscani și Burcioaia, localități componente ale municipiului. Alte șapte proiecte aprobate prin Ordinul comun vor asigura fondurile necesare pentru finanțarea lucrărilor la extinderea și înființarea la nivel local a rețelelor de gaze în orașul Odobești și în comunele Câmpineanca,  Bordești, Cotești, Cârligele, Dumbrăveni, Garoafa, Gura Caliței, Slobozia Ciorăști,  Tătăranu, Țifești și Vânători.

”Când vorbim despre alimentarea cu gaze care ajunge, prin semnarea acestui Ordin comun al celor două ministere, în 14 localități vorbim despre normalitate și confort într-o nouă etapă de dezvoltare a județului Vrancea. Am avut zilele acestea dovada preocupării permanente pentru județul nostru a Guvernului condus de primul ministru Marcel Ciolacu prin vizita făcută de premierul României și de ministrul Transporturilor și Infrastructurii Rutiere, Sorin Grindeanu, pe șantierele autostrăzii Moldovei și acum vedem că executivul a aprobat alocarea a peste 193 de milioane de lei pentru extinderea și înființarea acestor rețele de gaze. Sunt proiecte de infrastructură strategică pe care le vom vedea puse în practică, ca parte a unui angajament comun de dezvoltare a Vrancei și a Moldovei”, a declarat președintele PSD Vrancea, Nicușor Halici,  care a amintit și că recent, pentru comuna Golești a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiții ”Înființare sistem inteligent de distribuție gaze naturale comuna Golești, județul Vrancea”, în valoare de 4,7 milioane euro cu TVA, care are termen de finalizare 31 decembrie 2026 tot prin PNI ”Anghel Saligny”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More