Nicușor Halici: “PĂRINȚII NU SE UITĂ!!! Normalitate pentru seniorii noștri!”

Le-am promis părinților și bunicilor că una dintre principalele coordonate ale activității mele de prefect va fi să am grijă de viața și de sănătatea lor. Când vorbim despre persoane vulnerabile, așa cum sunt seniorii care sunt găzduiți de centre și structuri specializate, avem o obligație în plus.

În primă fază, în vara acestui an, la controalele la care am participat personal alături de echipele mixte aparținând mai multor instituții de control, au fost descoperite grave nereguli și atunci am dispus, în regim de urgență, găsirea unor soluții pentru seniorii care nu beneficiau de condițiile de îngrijire pe care unele centre ar fi trebuit să le asigure.

Prin eforturi comune ale celor care dețin aceste centre și ale instituțiilor abilitate în autorizarea și acreditarea serviciilor de tip rezidențial, sub coordonarea mea în calitate de prefect, am reușit să găsim soluții pentru ca acestea să fie igienizate, modernizate și aduse la nivelul de normalitate necesar. În acest moment, după centrul de tip rezidențial ”Casa Bavareză” de la Vârteșcoiu, și “Micul Rosmalen”, din Oreavu, comuna Gugești, a obținut autorizația sanitară de funcționare din partea Direcției de Sănătate Publică Vrancea. Ambele centre găzduiesc acum peste 60 de beneficiari, persoane vârstnice care au parte de condiții normale și de îngrijirea necesară vârstei și problemelor de sănătate specifice.

„Este un nou exemplu de ”Așa DA!”, exemplu pe care sper să îl multiplicăm în toate cazurile unde vorbim despre persoane vulnerabile, vârstnici, copii, persoane cu handicap, minori și adulți, pentru că a avea grijă, a proteja și a iubi pe aproapele nostru sunt lăsate ca lecții de viață pentru întreaga omenire. Vreau să felicit Crucea Roșie Vrancea pentru implicare și identificarea celor mai bune soluții pentru remedierea problemelor constatate. Mă voi asigura în continuare, atât în cazul celor două centre, cât și a celorlalte structuri de tip rezidențial din județ care găzduiesc vrânceni, atât adulți cât și copii aflați în situații vulnerabile, că respectarea condițiilor impuse de lege și asigurarea serviciilor pentru care acestea au fost înființate, autorizate și acreditate, este cu caracter permanent și că viața și sănătatea lor sunt ocrotite așa cum trebuie. ” a declarat Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.