Finalizare lucrări Calamitate DN2N km 41 + 363 la Chiojdeni

S-au încheiat lucrările de refacere la un sector  grav afectat de alunecări de teren și intemperii pe drumul național  DN2N km 41 + 363 pe raza comunei Chiojdeni.

Lucrările au fost realizate pe o porțiune de 122 m. Pe partea stângă s-a construit un zid de sprijin de rambleu cu 12 tronsoane, fiecare dotat cu 8 coloane forate la o adâncime de 24 de metri, iar pe partea dreaptă, s-a construit un zid de debleu pe o lungime de 80 de metri, cu înălțimea de 1,50 metri.

Valoarea investiției a fost de 17.465.000 lei  fara TVA.

Această realizare este un exemplu clar al colaborării eficiente dintre autoritățile locale și administrația publică centrală. Prin eforturi comune, s-a  reușit transformarea acestui drum  într-o cale sigură și accesibilă pentru toți locuitorii  și pentru toți cei care tranzitează această zonă cu potențial turistic.

În această toamnă, cu speranța că vremea va permite, vor fi  demarate lucrările la asfaltarea drumului DN2R, tronsonul Jitia – Vintileasca, pe o lungime totală de 8,7 km, împărțită în 6,5 km pentru categoria 2N și 2,2 km pentru categoria 2R. Valoarea investiției este de 4,5 milioane de lei, fără TVA.

„Mulțumesc celor care au lucrat la acest proiect și celor care au încredere în echipa noastră. Am făcut eforturi importante pentru îmbunătățirea infrastructurii, acesta fiind doar un pas într-un drum mai lung către dezvoltarea Vrancei. Din această toamnă vom demara lucrările de modernizare și reabilitare și pe DN2R  Jitia –  Vintileasca.  Am o viziune ambițioasă pentru viitorul județului nostru în care siguranța și bunăstarea fiecărui vrâncean sunt priorități majore”, a spus Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More