Expoziție de colecție la Primăria Focșani!

Cristi Valentin Misăilă:  Vineri, 23 iunie 2023, vă invit să vizitați holul Primăriei Focșani unde vom organiza o expoziție cu ii din colecția Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”! Sunt exponate tradiționale din zona Vrancei cu o vechime și de o valoare deosebite!

Expoziția va fi deschisă pe tot parcursul zilei de vineri, 23 iunie 2023! De la ora 19.30, artiștii Ansamblului ”Țara Vrancei” îi invită în Piața Unirii din Municipiul Focșani pe toți iubitorii de folclor pentru a se prinde în ”Hora Altiței”, un eveniment la care vor participa și toate doamnele de la Șezătoarea Focșaniului! Cu această ocazie, îi încurajez pe toți focșănenii să poarte cu mândrie acest obiect vestimentar, ori de câte ori au prilejul, dar mai ales în această zi specială!

Ia noastră națională și modelele populare ce se regăsesc pe ea sunt din ce în ce mai des folosite de mari designeri în cadrul colecțiilor de modă apreciate de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, iar Guvernul României a depus la UNESCO dosarul prin care propune ca ia tradițională – cămașa cu altiță să fie introdusă în patrimoniul universal!