Dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului

În dimineața zilei de 17 septembrie a.c., în jurul orei 07:40, polițiștii din cadrul Poliției Municipiul Adjud au identificat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Ruginești, în timp ce conducea un autovehicul pe raza municipiului.

Verificările efectuate de polițiști au reliefat faptul că cel în cauză avea permisul de conducere anulat din cursul anului 2020 și consumase alcool.

Astfel, aparatul etilotest a indicat un rezultat de 0,86 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Vineri, 17 septembrie, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Tulnici au identificat un bărbat, din localitate, în vârstă de 57 de ani, în timp ce conducea un autoturism în satul Coza, deși se afla sau influența alcoolului.

Polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat un rezultat de 0,65 mg/ litru alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În jurul orei 19.00, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au fost sesizați prin apel 112 de către un bărbat, din județul Brăila cu privire la faptul că, în timp ce se deplasa la volanul unei autoutilitare pe Drumul Național 23, în comuna Măicănești, ar fi intrat în coliziune laterală cu un tractor.

În urma verificărilor efectuate și a testării ambilor conducători auto implicați în evenimentul rutier, în cazul bărbatului care conducea tractorul, aparatul etilotest a indicat un rezultat de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, bărbatul în vârstă de 47 de ani care se afla la volanul tractorului nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Sâmbătă, 18 septembrie a.c., în jurul orei 09:20, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Panciu au depistat în trafic un bărbat, de 30 de ani, din comuna Fitionești, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 L, în localitatea Străoane.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 16.00, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Adjud au depistat un bărbat, de 38 de ani, din comuna Ruginești în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 2 E 85, în municipiul Adjud deși avea dreptul de conducere anulat din cursul anului 2020.

În noaptea de 18/19 septembrie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Cotești au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că, în satul Blidari, un autovehicul se află răsturnat în afara părții carosabile.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că, un autoturism s-ar răsturnat pe cupolă într-un șanț aflat pe marginea Drumului Județean 205 B din localitatea Blidari.

La scurt timp, polițiștii au identificat bărbatul bănuit că ar fi condus autoturismul, în vârstă de 24 de ani.

Totodată, s-a stabilit faptul că acesta nu deținea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice și se afla sub influența alcoolului, fapt confirmat de aparatul etilotest care a afișat un rezultat de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză a fost condus la unitate medicală unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Duminică, 19 septembrie a.c., polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Nănești au depistat un bărbat, de 34 de ani, din județul Brăila în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Național 23 deși se afla sub influența alcoolului.

Astfel, în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,84 mg/L alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la o unitate militară unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tot ieri, 19 septembrie a.c., ora 23:55, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Golești au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 37 de ani, din comuna Golești.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,79 mg/l, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltareaa mostrelor biologice de sânge.

Cel în cauză a refuzat însă să îi fie recoltate mostre biologice de sânge iar polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Nu există o concentraţie de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unui autovehicul!

Indiferent de cantitatea de alcool din sânge, corpul pierde multe dintre funcţiile care îi permit unui şofer să conducă în siguranţă şi atât viaţa dumneavoastră cât şi cea a altor participanţi la trafic este pusă în pericol.

FIȚI RESPONSABILI!NU VĂ URCAȚI LA VOLAN DACĂ AȚI CONSUMAT ALCOOL!