Consiliul Județean Vrancea face demersuri pentru remedierea alunecării de teren de la Vidra – Vizantea Livezi

Unul dintre cei mai cunoscuți experți tehnici în consolidări din România, profesor doctor inginer Nicolae Boţu, de la Facultatea de Construcţii din Iaşi, va veni azi în Vrancea pentru a face o expertiză tehnică în urma alunecării de teren care a avut loc în acest sfârșit de săptămână pe drumul județean 205E Vidra – Vizantea Livezi – Cîmpuri.

Alunecarea de teren s-a produs la ieșirea din localitatea Vidra, pe primul tronson din drumul județean unde se executau lucrări de consolidare în cadrul proiectului derulat de Consiliul Județean Vrancea privind modernizarea DJ 205E, un drum cu o mare complexitate a lucrărilor din cauza specificului zonei, în care sunt active alunecări de teren în 22 de puncte ”critice”.

Imediat după producerea alunecării de teren, Consiliul Județean a contactat de urgență prestatorul serviciilor de proiectare pentru lucrările care se efectuează la acest drum, proiectantul deplasându-se în aceeași zi (vineri, 31 martie) la locul producerii evenimentului, împreună cu personalul de specialitate din cadrul Direcției Tehnice și Investiții din CJ, pentru a examina situația. Proiectantul a transmis informațiile de la fața locului către expertul tehnic în consolidări prof. dr. ing. Nicolae Boţu din Iași. Acesta se va deplasa în teren în cel mai scurt timp, pentru a analiza cauzele producerii incidentului și pentru a stabili soluția tehnică de urmat, în cadrul unei expertize tehnice, pentru aducerea drumului la starea anterioară producerii acestei calamități.

Întreg sectorul de drum județean 205E pe care au loc lucrări de modernizare și consolidare  este închis circulației publice până la finalizarea și recepția lucrărilor, nefiind înregistrate alte incidente.