Rugbystul Sergiu Puescu, în cantonament cu Lotul Național U 20, la Izvorani

România U20 va intra în cel de-al treilea stagiu de pregătire ce va avea loc la Izvorani între 17-24 noiembrie la baza Nicolae Navasart, iar antrenamentele vor avea loc pe terenul de la Izvorani. Rugbistul focșănean Sergiu Puescu a fost și el convocat pentru cantonamentul Lotului Național U 20. Sergiu, care evoluează pe post de taloneur, este o prezență obișnuită în Loturile Naționale de până la U 20 ale României, semn că a confirmat așteptările specialiștilor Federației.

Staff-ul tehnic a selecționat pentru acest stagiu 5 de la CSS 2 Baia Mare, 1 – CSM Știință Baia Mare, 7 – CS Știință Petroșani, 3- CT Dinicu Golescu, 3 – Universitatea Cluj, 2 – CS Tomitanii, 2 – RC Bârlad, 2 – CS Dinamo, 2 – CSA Steaua, 1 – LPS Focșani, 1 – CS Metrorex, 1 – CS Cleopatra Mamaia, 1- RCMUV Timișoara, 1 – RC Grivița și 2 jucători ce evoluează în afară țării, unul în Franța și unul în Irlanda.

Este un stagiu în care nu vom pune accent atât de mult că până acum, că în celelalte stagii, pe componentă fizică și de fitness, ci pe cea de îmbunătățire a abilităților tehnice individuale, pentru că acestea ne vor ajută să creștem nivelul de joc. Dezvoltarea individuală a jucătorului este foarte importantă și dorim să continuăm cu această, să ajungem la un nivel mai înalt față de ceea ce am făcut până acum și astfel să pregătim terenul pentru stagiul 4 ce va avea loc în decembrie. Sunt câțiva jucători noi care ni se alătură și pe care am dorit să îi vedem de ceva vreme, însă din cauza accidentărilor pe care le-au avut sau alte probleme nu au putut fi prezenți aici. Este important pentru noi să creăm o concurență pe fiecare post ceea ce va crește și nivelul de joc al fiecărui jucător, motivația de joc, intensitatea pregătirii.”, a declarat Lasha Tavartkiladze, antrenorul principal al României U20.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: