Profesorul Viorel Ciubotaru a demisionat de la CSM Focșani 2007

Profesorul Viorel Ciubotaru și-a dat demisia din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal Focșani 2007. Decizia a fost luată în urma reducerii bugetului alocat clubului sportiv de către Consiliul Local Focșani.

Prin amendamentele aprobate de consilierii locali PNL-USR PLUS a fost redus cu un milion de lei bugetul pentru 2021, fără speranța că vor fi alocate alte fonduri în acest an. Din această cauză este pusă în pericol prezența în competițiile sportive a echipelor de handbal, baschet, fotbal de la CSM Focșani 2007.

Am luat decizia de a demisiona din funcția de director al Clubului Sportiv Municipal 2007 pe care am ocupat-o prin concurs în 2016. Am luat această decizie în speranța că astfel va fi deblocată situația în care se află clubul ca urmare a subfinanțării activității sale prin Bugetul pentru anul 2021 și a lipsei de perspective pentru perioada imediat următoare. Am încheiat cu bune rezultate un an competițional complicat din cauza pandemiei, urmează un altul și mai complicat din cauza lipsei de resurse financiare care să genereze continuitate în performanțe. Pentru sporturile de echipă este perioada reînnoirii contractelor și constituirii loturilor cu care se va intra în sezonul 2021-2022. În cea mai mare parte, contractele expiră la 31 mai, dată la care ar fi trebuit să existe semnate contractele pentru viitorul sezon. În lipsa lor, riscăm să pierdem jucători foarte valoroși cu care, la handbal, am obținut cea mai bună performanță la nivel de echipă din istoria clubului. Plecarea mea de la conducerea CSM Focșani 2007 a fost o miză pentru o parte a consilierilor locali. Miza a fost atinsă și mă aștept ca acum să fie făcut și necesarul pas al finanțării clubului la un nivel rezonabil. Voi rămâne alături de colegii din clubul la care sunt angajat cu contract de muncă la Secția Handbal. În măsura în care se va considera că este utilă experiența mea în managementul sportiv prin care am construit, împreună cu oamenii de handbal din club, o echipă de valoare în România, voi continua să fiu alături de aceasta. În cei cinci ani în care am fost directorul CSM Focșani 2007 sportivii clubului de la toate secțiile și antrenorii lor au reușit multe performanțe remarcabile prin care au făcut o imagine de apreciat Focșaniului pe arenele de concurs din țară și străinătate. Mă bucur că au reprezentat cu cinste clubul și Municipiul Focșani, îi felicit, le mulțumesc pentru că m-au susținut și au răspuns în mod deosebit bunei colaborări pe care am avut-o cu ei. Le doresc să continue să facă performanță, să creadă că pot depăși această perioadă, în așteptarea unor vremuri mai bune pentru sportul focșănean. Mulțumesc și fostului Consiliu Local ca și domnului Primar Cristi Valentin Misăilă pentru că au înțeles importanța activității sportive și au susținut-o și când a fost mai ușor și când a fost mai greu pentru Municipiu.

Mulțumesc în mod special suporterilor care au susținut echipele CSM Focșani 2007 și pe sportivii care le-au oferit multe satisfacții”, se arată în comunicatul profesorului Viorel Ciubotaru.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: