Poliţiștii vrânceni susţin mişcarea în aer liber

Poliţiștii vrânceni au fost alături de bicicliști, în cadrul evenimentului “Mausolee pe bicicletă”

Iubitorii mișcării pe două roți au pornit în această dimineață de la Mausoleul Eroilor din Focșani, în cadrul turului „Mausolee pe bicicletă”.

Scopul evenimentului este acela de a aduce un elogiu eroilor din Primul Război Mondial și de promova patrimoniul– Mausoleele Eroilor de la Focșani,Mărăști și Mărășești.

Evenimentul ”Mausolee pe bicicletă”, aflat la cea de-a șaptea ediție, este organizat de către Asociația ”Monumente în Vrancea” iar printre parteneri este, ca de fiecare dată, și Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea.

De aceea, astăzi, 18 septembrie, polițiștii rutieri s-au aflat alături de aceștia, pentru a preveni orice eveniment negativ pe parcursul celor 125 km, cu o diferență de nivel de 1.000 m, timp de 9 ore.

Printre cicliști s-au aflat și polițiști vrânceni dar și din cadrul IPJ Bacău și Buzău.

Celor aproximativ 150 de participanți le-au fost reamintite regulile de siguranță în trafic dar și cele de prevenire a răspândirii SARS CoV 2.

Conducătorilor auto de pe traseu le-au fost adresate recomandări pentru a fi atenți și a proteja bicicliștii și motocicliștii aflați în trafic.

Astfel, pentru un trafic în condiții civilizate și de siguranță, polițiștii vă recomandă:

Pentru bicicliști:

– în condiții de vizibilitate slabă este obligatoriu să purtati vestă reflectorizantă;

– nu traversați carosabilul pe bicicletă nici măcar pe trecerile pentru pietoni;

– la schimbarea direcției de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, asiguraţi-vă temeinic(din faţă şi din spate),că nu se apropie niciun autovehicul;

– atunci când circulaţi cu bicicleta, nu vă ţineţi de vehicule aflate în mers;

– circulaţi cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când vă deplasaţi în grup, numai în coloană câte unul;

– înainte de a pătrunde cu bicicleta pe arterele prioritare, reduceţi viteza, asiguraţi-vă temeinic şi acordaţi prioritate de trecere celor în drept!

IPJ Vrancea susţine mişcarea în aer liber şi le urează bicicliştilor/motocicliștilor călătorii plăcute, în siguranţă!

Știri despre: