Ziua Pompierilor din România sărbătorită la I.S.U. Vrancea

Comunicat de presă de la ISU Vrancea

 

Anul acesta la 13 septembrie aniversăm 173 de ani de la memorabila Bătălie din Dealul Spirii și lupta eroică a celor 166 de ostaşi pompieri conduşi de căpitanul Pavel Zăgănescu, împotriva celor aproape 6000 de soldaţi ai oştirii otomane veniţi pe pământ românesc să suprime idealurile Revoluţiei de la 1848.

Ducând mai departe tradiţia predecesorilor, pompierii români continuă să îşi onoreze cu dăruire şi curaj misiunea de apărare a vieţii şi bunurilor cetăţenilor. Pentru marcarea acestui moment aniversar, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea a organizat, la sediul instituţiei, într-un cadru restrâns, ce a respectat măsurile de distanţare fizică, o ceremonie militară.

În deschiderea festivităţii s-a transmis mesajul aniversar al Inspectorului General, general maior Dan-Paul Iamandi.

La fel ca în fiecare an, această zi reprezintă momentul recunoaşterii meritelor şi eforturilor pompierilor care s-au distins în misiunile la care au intervenit. Cu acest prilej, inspectorul șef al I.S.U. Vrancea, colonel Chiscop Flaviu, a dat citire ordinului de avansare în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim, pentru opt subofițeri. Plutonierul adjutant PREPELIȚĂ Dănuț a fost înaintat la gradul de plutonier adjutant șef,  iar plutonier major CĂȚAN Robert-Emanuel, plutonier major CHIPER Gelu-Ciprian, plutonier major DUMITRACHE George-Vasile, plutonier major MACRINOIU Iulian, plutonier major OLARU George-Romeo, plutonier major PREDA Valeriu-Daniel și plutonier major RUSU Cătălin Sorin au fost înaintați la gradul de plutonier adjutant.

Cu prilejul Zilei Pompierilor din România, plutonierul adjutant șef PERJU Dănuț-Marian a primit insigna onorifică „Pompier de Onoare al judeţului Vrancea”, iar plutonierul adjutant NEGOIȚĂ Nicușor-Daniel a primit insigna onorifică „Salvator de Onoare al judeţului Vrancea”, distincţii care se conferă pentru obţinerea de performanţe profesionale deosebite şi îndeplinirea unor servicii de excepţie sau acte de eroism.

De asemenea, pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 29 cadre militare  au fost recompensate cu Citarea prin Ordin de Zi pe Unitate, iar 10 subofițeri au primit Diplome de Merit, astfel: plutonier adjutant șef BODEA Vasile, plutonier adjutant CRĂCIUN Lucian Cătălin, plutonier adjutant DUMITRU Valentin-Iordănel, plutonier adjutant ȘTEFAN Claudiu-Dorin, plutonier adjutant BUSUIOC Sorin-Irinel, plutonier adjutant OANĂ Ciprian, plutonier adjutant ENE Daniel, plutonier adjutant FRUNZOIU Ion-Daniel, plutonier major TOMOZEIU Ioan şi plutonier major BADEA Alin-Ghiocel.

Ceremonia s-a încheiat cu desemnarea câştigătorilor  “Cupei 13 septembrie „,  ediția a XVII-a la următoarele discipline: tenis de masă; bowling și biliard.

La ceas aniversar dorim să mulțumim pentru frumoasa colaborare autorităților locale și județene, precum și cetățenilor pentru încrederea acordată.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice al I.S.U. Vrancea­

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: