VIDEO: Percheziții domiciliare, pe raza județului Vrancea, la persoane bănuite de contrabandă cu țigări și alcool

  Polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța au depistat, în data de 8 martie, în flagrant delict, un bărbat de 55 de ani, în timp ce comercializa 20.000 de țigarete, fără timbre românești de accizare, unui alt bărbat, administrator al unei societăți comerciale din orașul Năvodari, județul Constanța. ,,În continuarea cercetărilor, polițiștii au efectuat 6 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Vrancea, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea confiscării, mai multe bunuri, printre care peste 115.000 de țigarete de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești”, menționează IGPR, într-un comunicat de presă. Toate cele peste 135.000 de țigarete au fost ridicate, în vederea confiscării, iar cantitatea de băuturi alcoolice a fost indisponibilizată. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 115.000 de lei.

   În cadrul perchezițiilor, polițiștii au mai descoperit, la domiciliul unui vrâncean de 50 de ani, aproximativ 12.000 de litri de băuturi alcoolice, susceptibile a fi contrafăcute,  bani, două autovehicule de transport marfă, precum și mai multe recipiente goale, folosite la activitatea infracțională. Din cercetările efectuate de polițiști s-a descoperit că băuturile alcoolice descoperite în urma percheziției din Vrancea ar fi fost comercializate, de către o societate comercială cu sediul în orașul Năvodari, județul Constanța.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 3 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, cât și pentru comiterea de infracțiuni la regimul Codului fiscal. Cei 3 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentați instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, de sprijinul polițiștilor de la transporturi din Galați și Vrancea, precum și al luptătorilor serviciilor pentru acțiuni speciale Constanța și Vrancea. Totodată, în activități au fost angrenați și lucrătorii birourilor vamale Constanța și Vrancea.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: