Va fi modificată Ordonanţa pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale

Sursa foto: ziare.com
Sursa foto: ziare.com

Ministerul Finanțelor Publice a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță pentru modificarea Ordonanței Guvernului nr.10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, precum și pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.28/1999 privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, precizează lexcafe. Proiectul de act normativ cuprinde printre principalele reglementări schimbarea mecanismului de selectare a valorii câștigătoare a bonului fiscal, în scopul înlocuirii valorii unice câștigătoare, extrase din intervalul 1-999 inclusiv, cu două valori câștigătoare ale bonului fiscal, aferente intervalelor 1 – 99 inclusiv, respectiv 100 – 999 inclusiv.

Se propune ca din numărul maxim de 100 de premii care se poate atribui în prezent, potrivit legii, un număr de maximum 80 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deținătorilor de bonuri fiscale câștigătoare din intervalul 1-99, iar un număr de maximum 20 de premii să fie distribuit pentru recompensarea deținărilor de bonuri fiscale câștigătoare din intervalul 100-999. Propunerea are în vedere corelarea numărului de premii care se acordă pe un interval valoric, cu ponderea pe care bonurile fiscale din acel interval o au în totalul bonurilor fiscale emise de operatorii economici din România.

Se intenționează modificarea prevederii referitoare la atribuirea numărului unic de înregistrare alocat de unitățile teritoriale ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la preluarea cererilor de revendicare, prin introducerea unui caracter alfabetic care să preceadă numărul unic de înregistrare, în scopul indicării  intervalului valoric la care se referă bonul fiscal anexat cererii de revendicare.

De asemenea, se prevede expres faptul că, unitatea teritorială a A.N.A.F. preia, în vederea înregistrării, doar acele bonuri fiscale care îndeplinesc o serie de condiții punctual indicate în lege. Având în vedere faptul că, în cazul bonurile fiscale emise de aparatele de marcat destinate activității de schimb valutar, nu se regăsește rubrica „Total” ca în cazul celorlalte bonuri fiscale, ci sunt evidențiate două valori, respectiv „suma încasată de la client” și „suma plătită clientului”, situație care a generat dificultăți în aplicarea legislației din domeniul Loteriei bonurilor fiscale, se clarifică faptul că, sunt eligibile să participe la Loteria bonurilor fiscale, și bonurile fiscale emise de aparate de marcat destinate activității de schimb valutar care reflectă, din punct de vedere al deținătorului, atât operațiunea de cumpărare de valute, cât și operațiunea de vânzare de valute.

Știri despre: ,