Tentativă de înșelăciune asupra unui vrâncean

Sursa foto:aarp.org

Polițiștii din Adjud au fost sesizați de către un bărbat de 52 de ani din comuna Pufești, printr-un apel la numărul unic de urgență 112 că în seara zilei de joi, 5 septembrie, în intervalul orar 23.00 – 23.25, în timp ce se afla la domiciliu, a fost sunat pe telefonul fix de către o persoană care s-a dat drept doctor cardiolog din cadrul Spitalului de Urgență Focșani și care i-a cerut să-i dea o sumă de bani, cât are în casă, pe motiv că fiul său trebuie să facă o operaţie la inimă. Acesta și-a dat seama că cele sesizate reprezintă o înșelăciune, motiv pentru care a întrerupt convorbirea și a apelat 112, refuzând să mai comunice au autorul, infracțiunea de înșelăciune rămânând astfel la stadiul de tentativă.  În cauză a fost întocmit dosar penal. Polițiștii vrânceni fac din nou recomandări cetățenilor pentru a nu mai pica în plasa unor astfel de persoane:

  • VERIFICAŢI dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon, doar apelând numărul personal!
  • IGNORAŢI mesajele în care vi se spune că aţi fost desemnat câştigător, la concursuri la care nu aţi participat!
  • NU FURNIZAŢI DATE CONFIDENŢIALE prin telefon, dacă apelul provine de la un număr ascuns sau un număr de mobil pe care nu-l cunoaşteţi. Este de evitat şi trimiterea de copii după buletin sau cărţi de credit prin telefon,email sau fax.
  • CEREŢI DATE despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde  s-ar afla ruda şi sunaţi pentru confirmare acolo!
  • Cereţi ajutorul Poliţiei de îndată!
You might also like