Sorin Cîrjan: „Crește îngrijorător în toată țara numărul persoanelor infectate cu Covid 19, semn că românii au încetat să mai ia în seamă “un amărât de virus”

Nu fac excepție nici județul și orașul nostru, cifrele dovedind un trend ascendent al îmbolnăvirilor.

În urmă cu trei săptămâni, atunci când în Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat erau internați aproximativ 30 de pacienți, vorbeam, plini de speranță, despre revenirea spitalului și ambulatoriului de specialitate al acestuia la activitatea normală. Decizia Ministerului Sănătății de la sfârșitul lunii iunie, de a desemna două secții ale Spitalului Județean Buzău pentru tratarea infecțiilor cu noul tip de coronavirus, sporea și mai mult șansele ca lucrul acesta să fie posibil. Între timp lucrurile au evoluat într-o direcție greșită, ignorarea măsurilor de protejare de către cei mai mulți dintre noi facând ca cele două spitale să atingă capacitatea maximă de pacienți internați.

Și numărul celor confirmați crește în fiecare zi. Aceasta în timp ce personalul medical este tot mai obosit și stresat de condițiile de lucru, puținii medici din spitalul nostru făcând față tot mai greu situației.

Astăzi am organizat o nouă ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență și împreună cu reprezentanții instituțiilor angrenate în activitățile specifice combaterii raspândirii Covid 19 am evaluat situația din municipiu.

Concluzia a fost că și astăzi, toate acțiunile și maăurile dispuse la nivel local se efectuează cu ritmicitate, ceea ce s-a schimbat este doar atitudinea râmnicenilor.

Este nevoie să revenim urgent la atitudinea responsabilă de care dădeam dovadă în urmă cu câteva săptămâni, ceea ce a făcut ca o lungă perioadă să nu înregistrăm niciun caz de infectare cu Covid 19 la Râmnicu Sărat.

Dacă vrem să contribuim la redeschiderea spitalului, dacă vrem să dovedim respect pentru personalul medical din spital, o putem face într-un singur mod, respectând regulile de igienă și pastrând distanțarea fizică!
Altfel, vom ajunge într-un punct în care nu vom mai putea controla lucrurile!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: