Simularea Evaluării Naționale va fi organizată, în premieră, și pentru clasa a VII-a 

Simularea Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfășura în intervalul 11-13 martie 2019. La această simulare vor participa, în premieră, și elevii de clasa a VII-a. Anunțul oficial a fost făcut marți, de către ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. ,,Am introdus această simulare la clasa a VII-a să vedem dacă există șansa de a progresa, pentru că apare un decalaj care începe de la clasa a II-a și devine irecuperabil”, a declarat Andronescu, potrivit edupedu.ro. Întrebată dacă vor da și teste grilă la această simulare, ministrul a răspuns: ,,Este treaba Centrului Național de Evaluare și Examinare și eu sper să facă ceea ce trebuie în așa fel încât să avem prin evaluare o măsură a însușirii cunoașterii până la momentul în care se face evaluarea”.

Andronescu a mai anunțat că prima etapă de înscriere în învățământul primar (completarea și depunerea cererilor-tip) este prevăzută pentru perioada 4 – 22 martie 2019. Părinţii au la dispoziţie 18 zile pentru a-şi înscrie copilul la clasa zero, şi vor afla rezultatele în perioada 25 – 28 martie. Pentru copiii care nu au fost înscrişi în martie, are loc o a doua etapă, în aprilie.

Procesul de înscriere la clasa pregătitoare debutează în 2019 pe 25 februarie. Este afişat pentru fiecare şcoală programul de completare a cererilor de înscriere la clasa zero. Totodată sunt afişate circumscripţiile şcolare şi numărul de clase pregătitoare pentru fiecare şcoală, de către inspectoratul şcolar; informaţii pentru părinţi despre activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul fiecărei şcoli și criteriile specifice de departajare elaborate de fiecare şcoală, pentru încadrarea elevilor care nu sunt din acea circumscripţie.

Conform Ministerului Educaţiei, pentru anul şcolar 2019 – 2020 pot fi înscrişi la clasa pregătitoare copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019 inclusiv. De asemenea, mai pot fi înscrişi şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019 inclusiv. Ei trebuie să fie vizaţi de o evaluare psihosomatică. Oficialii din învăţământ spun că mai pot fi înscrişi în acest an şi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani după 31 decembrie 2019, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

 

Știri despre: ,