Siguranța școlară, prioritatea poliției vrâncene

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vrancea au desfășurat activități pe linie de siguranță rutieră la Grădinița cu Program Prelungit Smart Club și la Centrul de zi ”Maria Ajutorul Copiilor” din Focșani în cadrul Campaniei ”Siguranța școlară – prioritatea poliției vrâncene”.

Micii pietoni au fost informați despre semnificația semnelor de circulație, obligațiile pe care le au în calitate de pietoni, pasageri într-un autovehicul sau mijloc de transport în comun. Totodată, prin această activitate s-a urmărit promovarea, implementarea și dezvoltarea unor comportamente responsabile în rândul preșcolarilor. Cei 103 copii au participat la jocuri interactive adaptate vârstei lor, prin care au avut posibilitatea de a pune în practică informațiile dobândite, constituind totodată și un bun exercițiu pentru cei mici să-și exercite deprinderile de a circula corect.

De asemenea, polițiștii vrânceni au sprijinit misiunea grădinițelor și anume de a forma o generație de cetățeni responsabili, care să respecte legile prin adoptarea unor comportamente și atitudini corecte. Educaţia rutieră timpurie, făcută din primii ani de şcoală sau chiar de la grădiniţă reprezintă, în opinia specialiştilor, soluţia pentru reducerea numărului de accidente.

Câteva recomandări pe care poliţiştii din cadrul Biroului Siguranță Școlară le au pentru cei mici:
– Pe drum, fii atent la semnele de circulație și respectă ceea ce indică ele! Astfel, vei fi în siguranță!
– Când mergi pe stradă, fii foarte atent! Ai grijă la traversarea străzii!
– Traversează doar la culoarea verde a semaforului! Culoarea roșu înseamnă STOP! Când o vezi, oprește-te și așteaptă culoarea verde!
– Când urci în mașină, pune-ți întotdeauna centura de siguranță! Îți protejează viața și sănătatea!
– Deplasează-te întotdeauna pe trotuar, iar dacă acesta nu există, pe marginea drumului! Întotdeauna mergi pe partea stângă a părții carosabile!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: