Programul Rabla pentru Electrocasnice, la Răstoaca

Primăria Răstoaca:

A început cea de-a doua sesiune, din acest an, a Programului Rabla pentru Electrocasnice.

Dacă vreți să vă înlocuiți electrocasnicele vechi cu ajutor de la stat, trebuie să parcurgeți pașii următori:

Înscrieți-vă în program prin aplicația aplicația Administrației Fondului pentru Mediu (https://electrocasnice.afm.ro/b/) până pe 25 noiembrie (ora 23:59).

Din data de 26 noiembrie, în funcție de tipul de electrocasnic dorit, puteți solicita un voucher electronic în trei etape:

  • etapa I – pentru mașini de spălat rufe/vase și frigidere/congelatoare – 26 noiembrie (ora 10:00) – 2 decembrie (ora 23:59);
  • etapa II – pentru televizoare, laptopuri și tablete – 3 decembrie (ora 10:00) – 9 decembrie (ora 23:59);
  • etapa III – pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare – 10 decembrie (ora 10:00) – 16 decembrie (ora 23:59).

Dacă se termină fondurile alocate, fiecare dintre cele trei etape se poate încheia mai devreme decât este programat.

După primirea voucherului electronic, puteți cumpăra, dintr-un magazin fizic sau online, acceptat în program, un electrocasnic nou, cu condiția predării unui dispozitiv uzat.

În ordine crescătoare, sumele care vor putea fi cerute sunt:

  • 200 de lei – pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an;
  • 300 de lei – pentru tablete;
  • 400 de lei – pentru mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător având cel puțin noua clasa energetică C, pentru mașini de spălat vase având cel puțin noua clasă energetică D, pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++ (vechea clasă energetică), pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare având cel puțin noua clasă energetică E, pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G, pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++ (vechea clasă energetică);
  • 500 de lei – pentru laptopuri.

Cei care se înscriu în acest program trebuie să încarce, până la momentul utilizării voucherului, o copie a actului de identitate și a declarației pe proprie răspundere pusă la dispoziție de AFM (potrivit căreia nu au obligații restante la bugetul de stat și la bugetul local).

Voucherul este valabil timp de 15 zile de la data publicării listei beneficiarilor, termen în care trebuie utilizat la un comerciant validat.

Ghidul programului stabilește că finanțarea de la stat nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program, adică beneficiarul trebuie să contribuie cu cel puțin jumătate din preț.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: