Primăria comunei Soveja: La ceas de seară, pe urmele istoriei noastre

Astăzi, 22 ianuarie, un grup de veterani moldoveni, membri ai Asociației Uniunea Veterenilor de Răzbioi Pentru Independența și Integritatea Moldovei, ne-a făcut o vizită, urmând traseul istoric al Primului Război Mondial. Primarul Ionuț Filimon i-a întâmpinat la sediul instituției pe cei veniți de peste Prut, fiecare dintre ei prezentându-se ca fiind membri ai structurilor care au apărat granițele Moldovei în războiul dus între 1990-1992.

A fost o plăcere, dar și o onoare să le prezentăm istoria noastră, profesorul Constantin Macarie fiind amfitrionul care a captat atenția oaspeților.

A urmat o vizită la Mausoleul Eroilor unde custodele Rodica Necula le-a vorbit despre istoria monumentului și faptele ostașilor noștri, urmată de ultima etapă, cea de la Mănăstirea Matei Basarab, locul simbol al localității noastre.

Doi dintre oaspeți ne-au mărturisit că sunt mai bine de 10 ani de când vin frecvent la Soveja alături de copii, elevi și studenți. Socializarea și schimburile de povești și cuvinte au reînnoit invitația primarului, adresată oaspeților, de a reveni la Soveja oricând.

Intră in comunitatea VranceaTravel! Află în timp real când publicăm un articol nou pe site, direct de pe Facebook și YouTube.

Urmărește-ne pe Facebook

Urmărește-ne pe YouTube

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: