Pompierul de onoare al judeţului Vrancea a primit din partea Ministrului Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, Emblema de Onoare a I.G.S.U.

Profesionalismul pompierilor vrânceni a fost confirmat încă o dată, cu ocazia sărbătoririi Zilei Pompierilor din România.

Anul acesta, în data de 14 septembrie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a fost organizată o festivitate în onoarea partenerilor instituționali, pompierii, care sunt adevărați eroi pentru cetățeni, în situații de urgență. În cadrul evenimentului,  Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a acordat distincții cadrelor militare, care s-au remarcat în activitatea profesională.

Printre pompierii care au fost răsplătiți cu distincții onorifice se află și „Pompierul de Onoare al judeţului Vrancea”, plutonierul adjutant Busuioc Sorin-Irinel. Acesta a fost recompensat cu distincția „Emblema de onoare a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență” , care i-a fost înmânată chiar de Ministrul Afacerilor Interne, Ioan Marcel Vela.

Distincţia i-a fost acordată pentru curajul şi devotamentul, determinarea şi profesionalismul, de care a dat dovadă în intervenţia din 03 februarie, când împreună cu un alt coleg, plutonierul adjutant şef Gîrboiu Ionel, au salvat doi căței și o pisicuță, pe care le-au găsit inconștiente într-o cameră inundată cu fum. Aceştia au readus la viaţă necuvântătoarele cu ajutorul aparatelor de respirat şi a manevrelor de resuscitare.

Pregătirea la cel mai înalt nivel a salvatorilor vrânceni a fost apreciată şi în anii precedenţi.  Aceştia s-au remarcat prin rezultate deosebite la nivel naţional, cum ar fi: în anul 2018, plutonierul adjutant Răduţă Cristinel a primit insigna onorifică „Pompierul de Onoare al Anului”  la nivelul I.G.S.U., fiind declarat cel mai bun pompier din ţară; tot în anul 2018 plutonierul adjutant şef Gîrboiu Ionel a fost desemnat „Pompierul Centenarului” primind „Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne” cea mai înaltă distincţie a M.A.I,  iar în anul 2019, plutonierul major Mardari Eduard Florin a primit din partea I.G.S.U, Emblema de onoare „Acţiuni umanitare” cls. II, care se acordă pentru merite deosebite pe timpul participării la intervenţii în situaţii de urgenţă.

Rezultatele obţinute încununează eforturile pompierilor vrânceni, pentru salvarea vieţii şi asigurarea unui climat de siguranţă comunităţii.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea asigură cetăţenii că, şi pe viitor, obiectivul va rămâne acelaşi: cât mai multe misiuni îndeplinite cu succes!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: