Polițiștii vrânceni au venit în ajutorul copiilor din familii nevoiașe, în prag de nou an școlar

Sursa foto: IPJ Vrancea

Copiii unor familii nevoiașe din județul Vrancea au avut parte de unele zile speciale. Mai exact, cei mici au avut  primit vizita polițiștilor vrânceni care le-au adus în dar, pentru a începe așa cum se cuvine noul an școlar, rechizite, îmbrăcămintea și încălțămintea dorită precum și o sumă de bani care să acopere costul celorlalte lucruri de care fiecare dintre ei are nevoie în această perioadă. ,,”Binele pe care-l faci să nu-l gândeşti prea mult. Să nu stea în gând mai mult de o clipă. Altfel mintea îl întoarce pe toate părțile şi îl murdăreşte cu îndoială. Binele nu are rațiune, doar trăire divină. Este spontan şi viu, tresaltă asemenea unei pale de vânt ce ridică un norişor de praf. Binele este să oferi fără rațiune, doar cu cugetul sufletului trăitor.”  Nu am stat nici noi pe gânduri și, în câteva zile, prin contribuția benevolă a polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea,  am reușit să strângem atât rechizite cât și o sumă de bani care să acopere costul celorlalte  lucruri de care fiecare elev are nevoie la început de an școlar.

Sursa foto: IPJ Vrancea

Prima vizită a fost făcută joi, la două familii din comuna Vârteșcoiu, cu trei, respectiv doi copii, cu vârste cuprinse între 3 și 13 ani. Aceștia au primit din partea polițiștilor atât rechizite cât și alimente. Activitatea a continuat vineri la o familie din satul Ciușlea, comuna Garoafa, unde tatăl, în vârstă de 65 de ani își crește singur cei cinci băieți. În ciuda situației materiale precare, frații sunt toți premianți. Ne-am gândit să facem cu ei ceva inedit, așa că i-am scos la o plimbare în familie, de care nu au mai avut parte până acum. Am fost la cumpărături, unde au avut ocazia să își aleagă singuri îmbrăcămintea și încălțămintea dorită, plecând astfel din magazin echipați complet pentru prima zi de școală. Ne-am oprit apoi la un suc și o gustare, nelipsind, bineînțeles nici vizita la locul de joacă! Înainte de a pleca totuși acasă, ne-am oprit și la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, unde copiilor, cu vârsta între 7 și 15 ani, li s-au oferit rechizitele necesare pentru școală. Cu siguranță această zi nu va fi uitată, nici de către ei și nici de noi, deoarece am promis că vom reveni, mai ales că “prâslea” își dorește să devină polițist! Întâlnirea s-a încheiat pe prispa casei, unde copiii i-au povestit tatălui tot ceea ce au făcut și i-au arătat cadourile primite. Deși am petrecut doar câteva ore împreună, a fost suficient pentru a ne împrieteni și a ne despărți cu greu unii de alții!

Ne-am continuat apoi drumul spre comuna Țifești, satul Sârbi, unde un alt tată își crește singur copiii. Am fost întâmpinați aici de doi băieți, care au primit de la noi atât rechizite cât și produse alimentare. După o îmbrățișare și câteva recomandări oferite, am plecat mai departe la o altă familie cu posibilități materiale reduse. Am ajuns astfel la o casă izolată, în câmp, în satul Jiliște din comuna Slobozia Ciorăști, unde am oferit din nou rechizite, produse de igienă și alimente. Alți patru copiii ne-au oferit și de această dată prietenia lor necondiționată, începutul de an școlar fiind așteptat deodată cu mai multă bucurie!”, se arată în comunicatul IPJ Vrancea.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: