Poliţiştii, jandarmii și pompierii vrânceni, alături de elevi la început de an școlar

În contextul începerii noului an şcolar, toate structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne vor lua măsurile necesare, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ. Astfel, pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar, luni, 09 septembrie a.c., poliţiştii, jandarmii și pompierii vrânceni vor fi prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor, pentru ca noul an şcolar să înceapă în linişte şi siguranţă. Având în vedere că siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu unităţile de învăţământ vor fi desfășurate activități specifice pentru îmbunătăţirea siguranţei şcolare, prevenirea evenimentelor negative şi evitarea comportamentelor de risc victimal sau infracţional. În judeţul Vrancea, peste 140 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică şi rutieră vor fi în teren pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice şi fluidizarea traficului rutier, în special în zona grădinițelor, a școlilor și liceelor.

De asemenea, polițiștii (inclusiv conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea), cât și reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Vrancea, Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea și Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vrancea vor participa la festivitățile de deschidere din toate unităţile de învăţământ vrâncene, pentru a fi alături de copii, părinți dar și de profesori în această zi specială și pentru a-i asigura de toată disponibilitatea noastră în rezolvarea problemelor care pot apărea.

În acest context, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto, acestea fiind repartizate în mod echitabil structurilor M.A.I. și Poliției Locale (în mun. Focșani), pe tot parcursul anului școlar. Pentru prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere, poliţiştii vrânceni le recomandă părinților să îi învețe pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu staționeze pe bordura/marginea trotuarelor deoarece se pot dezechilibra și cădea în fața mașinilor. În lipsa trotuarelor, copiii se vor deplasa doar pe partea stângă a drumului, cât mai aproape de marginea acestuia, dar nu în grup, ci în șir, unul după altul. Traversarea drumurilor publice se va face doar prin locurile special amenajate și semnalizate prin indicatoare sau marcaje, însă numai după ce s-au asigurat corespunzător. De asemenea, traversarea căilor rutiere nu trebuie făcută în fugă sau pe bicicletă/trotinetă.

You might also like