Patru poliţişti care îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor au depus astăzi jurământul de credinţă

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea, cei patru, dintre care un ofiţer şi trei agenţi de poliţie, au depus jurământul de credinţă şi îşi vor desfăşura activitatea în cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor.

Pentru ocuparea acestor funcţii, cea mai mare concurență a fost pentru posturile de agent de poliție, fiind primite peste 21 de cereri, în medie, pentru fiecare post scos la concurs. De asemenea, au fost primite 12 cereri de înscriere la concurs pentru cele 2 posturi de ofițer de poliție cu specializarea medic veterinar.

Legislația privind protecția animalelor reglementează situația tuturor animalelor, inclusiv a celor sălbatice, consfințind o serie de drepturi și obligații atât în sarcina deținătorilor acestora, cât și în sarcina autorităților și instituțiilor statului.

Prin intermediul O.U.G. 175 din 2020 pentru completarea unor acte normative cu incidență în protecția animalelor, precum și pentru stabilirea unor măsuri organizatorice, au fost instituite noi instrumente legislative, care asigură posibilitatea instituirii de urgență a unui mecanism de protejare a animalelor aflate într-o situație de pericol.

Prin acest act normativ, a fost reglementat ordinul de plasare a animalului în adăpost, acesta constituind un instrument administrativ conferit polițistului, în vederea înlăturării unui pericol iminent îndreptat împotriva animalelor.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: