O legendă vie – Bunica Stana, 103 ani

 

Polițiștii vrânceni s-au bucurat să o sărbătorească ieri, 17 august, pe bunica Stana, o legendă vie, la cei 103 ani.

Pe bunica Stana au avut onoarea să o cunoască în anul Centenarului Marii Uniri iar ziua dumneai de naștere este binecuvântare și tradiție.

Povestea sa este un testament al puterii de perseverență, credință, simplitate și cumpătare – și crede că longevitatea ei este legată de aceste calități.

O viaţă presărată cu absolut toate: s-a născut în anul Marii Uniri, vorbește despre anii de după cele două războaie mondiale, a cunoscut ce e foametea, a rămas văduvă la o vârstă fragedă, și-a crescut copiii cum a putut mai bine. Acum, la 103 ani, are încă puterea să zâmbească şi spune că secretul este să fii cumpătat, să ai credință şi să munceşti mult.

Bunica Stana se oprește și acum să se minuneze de frumusețea florilor de la streașina căsuței, dar și de măreția apusului. Este recunoscătoare pentru fiecare zi în care vede răsăritul (căci este foarte matinală) și continuă să se minuneze de frumusețea naturii din gospodăria ei veritabilă.

Polițiștii au găsit-o ieri în foișorul făcut chiar de mâinile ei, cândva puternice. I-a ținut strâns de mână pe parcursul vizitei și a recitat, ca de fiecare dată, poezii învățate în clasele primare.

Firavă la trup, este însă dârză și hotărâtă, parcă desprinsă dintr-o poveste. La finalul vizitei, polițiștii și vecinele i-au cântat „Mulți ani trăiască” iar bunica Stana le-a adus zâmbetul pe buze spunând că nu s-a grăbit în viață și nu se grăbește nici acum să plece niciunde.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: