Noutăți financiare în 2022, anunțate la Răstoaca

Primăria Răstoaca:

Anul 2022 vine cu o serie de noutăți pentru pentru pensionari, persoanele cu dizabilități, angajații ce primesc salariul minim și nu numai. Astfel de la 1 ianuarie 2022:

  1. Salariul minim brut pe țară va fi de 2.550 de lei, față de 2.300 de lei cât a fost înainte.
  2. Valoarea punctului de pensie va crește, de la 1.442 de lei la 1.586 de lei iar pensia minimă va crește de la 800 de lei la 1.000 de lei.
  3. Alocația pentru copii urmează să fie majorată la 600 lei pentru copiii în vârstă de până în doi ani (inclusiv pentru copiii cu handicap, indiferent de vârstă) iar pentru ceilalți copii va fi de 243 lei.
  4. Se reintroduce CASS pentru veniturile din pensii mai mari de 4.000 de lei.
  5. Dacă se întrerupe furnizarea de curent electric de multe ori, chiar și pentru câteva minute, cei afectați pot primi de la distribuitorii de electricitate despăgubiri de până la 300 de lei.
  6. Persoanele care au depus o cerere pentru a li se furniza un serviciu public nu vor mai trebui să facă drumuri suplimentare pentru obținerea unor copii după documentele deja emise de alte instituții publice, urmând a comunica pe e-mail între ele în acest sens.
  7. Cei cu pensii mici vor primi un ajutor financiar de la stat în luna ianuarie, astfel încât să aibă venituri de 2.200 de lei.
  8. Persoanele cu dizabilități vor primi o indemnizație care poate ajunge, în funcție de beneficiar și de gravitatea problemelor de sănătate, la 350 de lei.
  9. A crescut pragul maxim al pensiei pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% de la 1.299 de lei la 1.429 lei/lună inclusiv.
  10. Preşcolarii şi elevii din învăţământul primar vor relua cursurile pe 10 ianuarie, în timp ce elevii din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal revin la școală astăzi, 3 ianuarie.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More