Noua lege a Educației va fi împărțită în două legi, una a învățământului superior și alta a învățământul preuniversitar, anunță Ministrul Educației

„Noi va trebui să avem o nouă lege a educației, cel mai probabil o lege a învățământului superior, separat de o lege a învățământului preuniversitar.”, a declarat vineri seară ministrul Educației, la B1TV. Acesta a afirmat că în noua lege va cuprinde concluziile proiectului „România Educată”. Amintim că în luna octombrie a anului trecut, Sorin Cîmpeanu anunța că își asumă întârzierea implementării proiectului „România Educată” și că „dorința noastră” este de a avea o nouă lege a Educației până la începutul anului școlar viitor.

„În această lege, trebuie să fie cuprinse toate concluziile proiectului România Educată, care a făcut obiectul unor dezbateri largi într-o perioadă lungă de timp. Vor trebui să fie cuprinse așteptările de la sistemul de învățământ care avea foarte multe probleme cronice înainte de criza sanitară și care au fost amplificate enorm de criza sanitară”, a spus vineri seara Sorin Cîmpeanu.

Acesta a mai completat că „suntem într-un punct de minim din multe perspective. Dacă nu avem toate aceste lucruri într-o lege, inclusiv subiectul salarizării, într-o lege organică, specifică a învățământului, cred că nu vom reuși să ne redresăm.”

Sursă edupedu.ro
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More