MAUSOLEE PE BICICLETĂ : SUNTEM APROAPE, DE 8 ANI, PENTRU SIGURANȚĂ!

 

Polițiștii vrânceni se alătură participanților la cea de-a VIII-a ediţie a evenimentului ”Mausolee pe bicicletă”, care va fi organizată sâmbătă, 17 septembrie.

La evenimentul care îşi propune să pună în valoare patrimoniul cultural al judeţului Vrancea, în special al localităţilor de pe traseul ciclist, pe tot traseul vor pedala ca în fiecare an polițiști din Vrancea, Bacău, Buzău, Brașov și București și jandarmi vrânceni, pe de o parte, iar pentru o siguranță crescută a celor 130 de ciclişti din țară dar și de peste hotare, echipajele rutiere și de ordine publică se vor afla în adâncime pentru a preîntâmpina evenimentele nedorite prin defluirea vehiculelor de pe traseu.

Mâine dimineaţă, cicliştii vor porni pe traseul de 156 kilometri, care include cele patru mausolee din Vrancea dedicate eroilor care au luptat în Primul Război Mondial, din Focşani, Soveja, Mărăşti şi Mărăşeşti.

Pe platoul din faţa Mausoleului Mărăşti luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale vor aștepta cicliștii și nu numai, cu o expoziţie de tehnică și mijloace din dotare.

Pentru că ne dorim ca traseul ce va fi parcurs în aproximativ 10 ore să fie lipsit de incidente iar la oprirea finală care va fi la Mausoleul Eroilor de la Mărăşeşti să împărtășim doar impresii/sugestii pozitive, recomandăm:

Conducătorilor auto:

– să respecte semnalele polițiștilor rutieri;

– la plecarea de pe loc, să se asigure că nu pun în pericol siguranța deplasării unui biciclist;

– să adopte o manieră prudentă de conducere iar în momentul efectuării manevrei de depășire a bicicliștilor să se asigure temeinic și să păstreze o distanță laterală suficientă față de aceștia.

De asemenea, pietonilor le recomandăm să respecte semnalele polițiștilor rutieri, să circule numai pe trotuar și să traverseze prin locurile semnalizate corespunzător, fără a pune în pericol deplasarea grupului de cicliști.

Bicicliștilor

– Asiguraţi-vă, înainte de a porni la drum, de eficienţa sistemelor de frânare şi de funcţionalitatea sistemelor luminoase, sonore şi de direcţie!

– Fiţi cât mai vizibili în trafic! În acest mod veţi reduce riscul de a nu fi observaţi de şoferi!

– Nu uitaţi, casca de protecţie vă va proteja de complicaţiile medicale ce pot surveni în urma implicării în incidente nedorite!

Tuturor participanţilor la trafic, dar şi la eveniment

Haideți să dăm dovadă de respect în trafic, de fairplay, de răbdare, să le respectăm bicicliştilor traseul de deplasare, să îi încurajăm de pe margine, dar cu respectarea îndrumărilor adresate de către poliţiştii care aplică măsurile de siguranţă!

Nu în ultimul rând, având în vedere că în anumite etape, cursa se desfăşoară şi pe drumurile judeţene ce tranzitează comune şi sate, le adresăm proprietarilor de autovehicule rugămintea de a le parca în curtea imobilelor sau în afara părţii carosabile şi nu parţial pe carosabil. Parcarea pe carosabil nu doar îngreunează traficul rutier şi buna desfăşurare a cursei, ci creşte exponenţial riscul de accidentare al cicliştilor şi nu numai!

Cicliștilor le dorim ca traseul să fie plin de inspirație, să fie într-o formă excelentă, să pedaleze încrezători și să aibă o vreme minunată!

Suntem aproape, pentru siguranța tuturor!

 

 

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More