Grădinița nr. 3 din Mărășești va fi reabilitată și modernizată cu fonduri europene

Primăria orașului Mărășești a obținut fonduri europene pentru a transforma Grădinița nr. 3 într-o instituție de învățământ modernă, care să le ofere cele mai bune condiții preșcolarilor și personalului care își desfășoară aici activitatea. Îmbunătățirea infrastructurii școlare din oraș este o prioritate pentru administrația locală, care a implementat în ultimii ani mai multe proiecte destinate elevilor. Grădinița nr. 3 va fi reabilitată, modernizată și dotată cu echipamente necesare desfășurării activității didactice datorită unei finanțări de peste 3,7 milioane lei, asigurată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Proiectul prevede o îmbunătățire a condițiilor din această unitate de învățământ din toate punctele de vedere. Astfel, clădirea va fi reabilitată și izolată termic pentru a crește eficiența energetică a acesteia, ceea ce va aduce și la schimbarea aspectului grădiniței. Vor fi refăcute sălile de clasă, instalațiile termice, sanitare și electrice și, de asemenea, se vor face amenajări exterioare. Copiii vor avea la dispoziție un loc de joacă reabilitat, dotat cu echipamente noi. O altă componentă a proiectului prevede îmbunătățirea procesului educațional prin dotarea grădiniței cu echipamente didactice, IT și materiale specifice pentru documentare.

 ”Proiectul derulat la Grădinița nr. 3 face parte din strategia administrației locale din Mărășești de modernizare a infrastructurii educaționale, pentru care am depus eforturi susținute în ultimii ani în vederea atragerii de fonduri destinate realizării investițiilor necesare. La Grădinița nr. 3 sunt 80 de preșcolari care vor beneficia direct de  investiție, alături de cadrele didactice și personalul auxiliar din cadrul unității de învățământ.  Proiectul va însemna un câștig pentru întreaga comunitate, deoarece procesul educațional va deveni mult mai atractiv pentru preșcolarii care învață la această grădinița și va contribui la reducerea abandonului școlar”, a declarat primarului orașului Mărășești, Valerică Chitic.

Investiția de la Grădinița nr. 3 Mărășești are două componente din perspectiva rezultatelor preconizate. Pe de o parte se urmărește prevenirea părăsirii timpurii a școlii, chiar din timpul grădiniței, iar pe de altă parte se are în vedere implicarea persoanelor în vârstă din comunitate în actul de învățământ, printr-o tehnică inovatoare de învățare denumită generic ”Învățare prin puterea exemplului”. Cadrele didactice își propun să organizeze lunar ”Clubul bunicilor”, unde vor fi invitați în calitate de voluntari persoane în vârstă, care le vor împărtăși copiilor experiențe de viață din care aceștia pot să învețe.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: