Focșănean cercetat pentru înșelăciune

Un bărbat de 56 de ani, din comuna Măicănești, a sesizat Poliția municipiului Focșani cu privire la faptul că la data de 15 mai a acestui an a fost indus în eroare de către un bărbat, căruia i-a oferit suma de 600 de euro, în schimbul prestării unor lucrări de izolare exterioară la un imobil de pe raza municipiului Focșani, în care deține un apartament, respectivele lucrări nemaifiind apoi efectuate. Pe numele bărbatului reclamat a fost întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, polițiștii vă recomandă:

  • Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați  bani până nu faceți  propriile verificări despre aceștia.
  • Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă! Când credeți că ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie  corectă, în cunoştinţă de cauză.
  • De asemenea cetăţenilor le este recomandat să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani.
  • În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!
You might also like