Educație rutieră cu cei mai mici participanți la trafic

 

Activități de educație rutieră pentru copii au fost organizate în această dimineață de polițiștii rutieri, în zona locului de joacă din Crângul Petrești.

Poliţiştii Biroului Rutier Focșani și cei de la prevenire din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au organizat în această dimineață, începând cu ora 10:30, o activitate de educaţie rutieră dedicată celor mici.

Poliţiştii le-au prezentat copiilor principalele reguli pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice prin prezentarea indicatoarelor rutiere pe planșe foto.

Totodată cei mici au dezlegat ghicitori pentru a înțelege mai bine regulile pe care trebuie să le respecte atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Copiii au făcut cunoștință cu polițiștii rutieri, au avut ocazia să învețe sau să își reamintească principalele reguli de circulație, cum să identifice riscurile din vecinătatea traficului și semnificația indicatoarelor rutiere.

Activitatea s-a desfășurat sub forma unor jocuri, cei mici au urcat în autospeciala de poliție și au intrat rapid în rolul de polițist.

Cu ocazia cursului interactiv, polițiștii le-au reamintit celor mici cât de importante sunt câteva reguli simple care le pot păstra vacanța în siguranță, iar la final, le-au oferit pliante și bomboane.

Polițiștii rutieri recomandă celor mici:

– Nu vă jucaţi pe drumurile publice sau în apropierea acestora, alegeţi locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, etc.)!
– Traversaţi strada numai pe trecerea de pietoni! Nu fugiţi pe trecerea de pietoni și nu traversați în timp ce vă aflați pe bicicletă.
– Acolo unde sunt instalate semafoare, aşteptaţi cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi traversați numai pe această culoare! Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri.
– În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: