Echipe de polițiști detașate la școli în perioada examenelor de Evaluare Națională

Peste 100 de polițişti vrânceni de la Biroul Siguranța Școlară, proximitate, ordine publică, polițiștii rutieri în sistem integrat cu jandarmii și polițiștii locali, se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ astfel încât pe perioada desfăşurării examenelor de Evaluare Națională să nu fie înregistrate evenimente care să afecteze siguranţa elevilor.

Întrucât în perioada 22-24 iunie a.c. se desfășoară Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a, Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea a dispus o serie de măsuri în vederea asigurării unei intervenții operative atunci când se aduce atingere normelor de conviețuire socială prin acte, gesturi, manifestări și fapte antisociale.

Astfel, peste 100 de polițişti de la Biroul Siguranța Școlară, proximitate, ordine publică, polițiștii rutieri în sistem integrat cu jandarmii și polițiștii locali, se vor afla în zona adiacentă instituțiilor de învățământ, precum şi pe traseele de deplasare înspre şi de la acestea, pentru depistarea şi dispunerea măsurilor legale față de persoanele care, prin comportamentul sau activitățile desfăşurate, ar putea afecta climatul de siguranță publică și prevenirea răspândirii virusului Sars Cov-2.

De asemenea, polițiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere şi a ambuteiajelor, verificarea mijloacelor de transport școlar și consilierea șoferilor acestora. Totodată, polițiștii și jandarmii vor monitoriza transportul lucrărilor scrise de la centrele de examen la centrele zonale de evaluare.

Activitățile vor fi desfășurate la cele 82 de centre de examinare constituite la nivelul județului Vrancea, iar polițiștii din cadrul structurii de siguranță școlară se vor afla în zona unităților de învățământ cunoscute ca având un grad ridicat de risc din punct de vedere al evenimentelor înregistrate.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: