Două medii de 10 în Vrancea la prima sesiune a examenului de Bacalaureat

Doi absolvenți de la colegiile naționale Unirea și Cuza din Focșani au obținut medii de 10 la examenul de Bacalaureat. În TOP 10, sunt absolvenți ai celor două colegii menționate, dar și de la Colegiul Pedagogic și Liceul de Artă din Focșani, precum și de la Liceul Teoretic Ioan Slavici din Panciu. Potrivit unui comunicat de presă referitor la rezultatele înregistrate în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021, înainte de contestații, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea a centralizat astăzi, 5 iulie 2021, rezultatele obținute de absolvenții studiilor liceale care au susținut probele examenului național de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2021, înainte de contestații.

Rezultatele au fost afișate atât pe pagina web bacalaureat.edu.ro, cât și în centrele de examen, prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților, în concordanță cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei
95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

Rata cumulată de promovare (înainte de contestații) este de 64,82%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 68,74 %, iar pentru promoțiile anterioare – 22,43 %. Au promovat 1332 de candidați, dintr-un total de 2055 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1273 de candidați provin din promoția curentă, iar 59 de candidați din promoțiile anterioare. 2 candidați au obținut media 10.

Pe discipline de examen, situația candidaților cu note de 10 este următoarea:
• 9 au obținut nota 10 la proba de Limba și literatura română;
• 63 au obținut nota 10 la proba obligatorie a profilului (Matematică – 14 / Istorie – 49);
• 112 au obținut nota 10 la proba la alegere a profilului și a specializării.

Rezultatele înregistrate după soluționarea contestațiilor vor fi anunțate vineri, 9 iulie 2021. „Îi felicit pe cei doi elevi care au obținut media 10 la Examenul de Bacalaureat! Meritul este în primul rând al acestor liceeni, dar trebuie să recunoaștem și să apreciem implicarea profesorilor, dar și a părinților‼️ Susțin activitatea școlară și încurajez performanța, de aceea voi propune consilierilor locali premierea tuturor elevilor care au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională și la Examenul de Bacalaureat‼️ Totodata îi felicit pe toți absolvenții clasei a XII-a care au susținut și promovat examenul maturității‼️”, a transmis primarul Cristi Valentin Misăilă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: