Direcția Silvică Vrancea vinde lemn de foc pentru populație la prețuri mai mici decât la comercianți

Direcţia Silvică Vrancea pune la dispoziţia populaţiei din judeţ lemn de foc la preţuri cuprinse între 137 şi 230 de lei metrul cub, potrivit reprezentanţilor instituţiei.

Lemnul de foc este disponibil la nivelul tuturor ocoalelor silvice din Vrancea – Dumitreşti, Focşani, Panciu şi Soveja. Cantităţile sunt destul de mari, cuprinse între o mie şi trei mii de metri cubi la fiecare ocol.

Lemnele de foc se vând cu prioritate către populaţie şi unităţi bugetare, şi, doar prin licitaţie, către agenţii economici. Lemnul de foc se vinde la agenţii comerciali din Vrancea cu preţuri cuprinse între 170 şi 290 de lei.

 

Având în vedere că locuitorii judeţului Vrancea au lemnul asigurat şi din pădurile private, prin obşti, la nivelul ocoalelor silvice ale instituţiei rămân în fiecare an cantităţi disponibile de lemn de foc, care este direcţionat deseori şi către judeţele limitrofe.

Începând din acest an, Direcţia Silvică are posibilitatea de a asigura şi transportul lemnelor la domiciliul solicitanţilor.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: