Deputații au adoptat actul normativ potrivit căruia veteranii, invalizii și văduvele de război să beneficieze de indemnizații majorate

Proiectul de lege care prevede majorarea indemnizațiilor și a sporurilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război a fost votat în unanimitate de deputați, cu 266 de voturi “pentru”. Actul normativ are în vedere modificarea art. 1 din Legea nr. 49/1991, scrie legestart în sensul majorării valorii indemnizaţiilor invalizilor, veteranilor şi văduvelor de război. Astfel, pentru invalizii de război vor fi acordați 1500 lei lunar; pentru marii mutilaţi şi cei încadraţi în gradul I de invaliditate, 1000 lei lunar; pentru cei încadraţi în gradul II de invaliditate, 900 lei lunar. Indemnizații majorate vor primi și cei încadraţi în gradul III de invaliditate. În ceea ce-i privește pe veteranii de război, aceștia vor primi 600 lei lunar, aceeași sumă urmând a fi primită și de văduvele de război, dacă nu s-au recăsătorit.

Conform datelor de la Ministerul Muncii, în prezent există 62.196 beneficiari ai actelor normative ce acordă drepturi bănești invalizilor, veteranilor, văduvelor de război, văduvelor veteranilor de război, din care 60.157 de beneficiari aflați în evidențele Casei Naționale de Pensii Publice, 1126 sunt în evidențele MApN, 913 în evidențele MAI și 2 beneficiari în evidențele SRI. Aceste beneficii, care sunt singurul venit în cazul multora dintre beneficiari, nu au mai fost majorate din anul 2016. Actul normative adoptat și de Senat și de Camera Deputaților va fi trimis președintelui Klaus Iohannis, pentru promulgare.

Source legestart.ro
You might also like