Cristi Valentin Misăilă: Am inaugurat și Grădinița nr. 18

✅Modernizarea și dezvoltarea infrastructurii școlare rămâne o prioritate a Primăriei Municipiului Focșani și tocmai de aceea am participat azi cu bucurie la inaugurarea sediului reabilitat al Grădiniței cu Program Prelungit nr 18 din Strada Popa Șapcă nr 4.
✅Atmosfera festivă și ziua însorită au făcut ca momentul redeschiderii Grădiniței să fie unul de neuitat pentru toți cei prezenți, printre care și fosta noastră colegă din Consiliul Local Focșani, doamna Cristina Nedelcu, acum subsecretar de stat în Ministerul Culturii.
✅Modernizare Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 18 este un proiect european prin care ne-am propus creșterea calității infrastructurii educaționale a grădiniței în vederea asigurării accesului sporit la educaţie timpurie pentru un număr de 273 de copii.
✅Valoarea proiectului a fost de 4.399.162,25 lei, bani cu care am făcut următoarele lucrări:
📌reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum;
📌instalare a unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu;
📌reabilitare/ modernizare a instalației de iluminat în clădiri;
📌demontarea instalaţiilor şi a echipamentelor montate aparent pe faţadele/terasa clădirii, precum şi montarea/remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de intervenţi;
📌refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie;
📌repararea trotuarelor de protecţie, în scopul eliminării infiltraţiilor la infrastructura clădirii;
📌înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci;
📌înlocuirea colectoarelor si coloanelor de canalizare menajeră;
📌au fost create facilităţi /adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi;
📌reabilitarea/modernizarea instalației electrice, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate;
de înlocuire a tâmplăriei interioare (uși de acces și ferestre) și modernizare a instalației de paratrăznet.
✅Pe această cale țin să mulțumesc preacucernicilor părinți Aurel Boțan, Oscar Frunză și Viorel Tufaru, care au oficiat slujba de sfințire
✅Mulțumesc celor implicați direct în proiectarea și modernizarea grădiniței și consilierilor locali pentru sprijinul acordat.
✅În mod deosebit, mulțumesc doamnei Doina Dima, directorul grădiniței și întregului colectiv didactic și echipei de proiect din cadrul Primăriei Municipiului Focșani.
✅Nu pot încheia însă fără să menționez și numele fostului director al grădiniței, doamna Gigea Dima, plecată din păcate mult prea devreme dintre noi, dar care a susținut acest proiect încă de la scrierea lui!
✅Părinților celor mici le mulțumesc pentru răbdarea și înțelegerea de care au dat dovadă de-a lungul lucrărilor de reabilitare și modernizare a grădiniței.
✅Focșani, acasă❗️
S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: