Ce au descoperit polițiștii în urma controalelor efectuate pe drumurile publice, la depozitele de materiale lemnoase și în fonduri forestiere din județ

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni au fost constatate 9 infracţiuni, au fost aplicate 38 de sancţiuni, în cuantum de 19.000 de lei şi au fost confiscați 62,78 mc material lemnos, în valoare de peste 14.500 de lei.

Sursa foto: Arhivă

Polițiștii de ordine publică din cadrul IPJ Vrancea au desfăşurat, în perioada 5 – 11 septembrie, 107 controale pe drumurile publice, la depozitele de materiale lemnoase și în fonduri forestiere. În cadrul acestora au fost constatate 9 infracţiuni şi aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, din care 28 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 19.000 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de 62,78 mc material lemnos, în valoare totală de peste 14.500 de lei.

În cadrul unui control pe linie silvică efectuat de polițiști la un depozit de materiale lemnoase de pe raza comunei Mera, aceștia au constatat faptul că în perioada 01.08. – 10.09.2019  operatorul economic al societății a primit şi depozitat fără documente legale de provenienţă cantitatea de 7,15 mc lemn de foc din specia gorun. În cauză a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, fiind dispusă, totodată, măsura complementară a confiscării cantității de material lemnos.

Tot în cadrul acțiunii, polițiștii din Panciu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat, din comuna Câmpuri, a tăiat fără drept mai mulţi arbori dintr-o suprafaţă de fond forestier și a sustras materialul lemnos rezultat. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: