Câştigătorii concursului „Micul Pompier” şi ai „Cupei 23 Iulie”

Sursa foto: ISU Vrancea

Anul acesta, pe 23 iulie, se împlinesc 157 de ani de la unificarea celor două structuri ale pompierilor, de dincoace şi dincolo de Milcov, sub conducerea unui singur comandant, căpitanul Dimitrie Petrov. Prin Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. 179 din 23 decembrie 2013, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 6 din 7 ianuarie 2014, în semn de consideraţie şi respect pentru cei care au marcat această zi de profundă încărcătură istorică, data de 23 iulie a fost desemnată Ziua Aniversară a I.S.U. Vrancea. Unitatea noastră este a doua structură la nivel naţional din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă care a primit, în urma demersurilor efectuate, recunoaşterea oficială a unei zile aniversare. Pentru a sărbători cum se cuvine însemnătatea acestei zile, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea o desfăşurat mai o serie de activităţi. Vineri, începând cu ora 10.00, a avut loc la sediul I.S.U. Vrancea din municipiul Focşani, concursul „Micul Pompier”, adresat copiilor cu vârstă cuprinsă între 3 -7 ani. Însoţiţi de părinţi şi bunici, peste o sută de copii au luat startul competiţiei. Foarte entuziasmaţi, micuţii, au parcurs fără probleme cele cinci probe ale traseului reuşind să treacă linia de sosire. Toţi copiii au ieşit câştigători şi au fost premiaţi cu tricouri şi diplome de participare.

Sursa foto: ISU Vrancea

Tot vineri a avut loc festivitatea de premiere a „Cupei 23 Iulie”, ediţia a VI-a, în cadrul căreia, I.S.U. Vrancea cu sprijinul Asociaţiei Sportive a Pompierilor din România, Sucursala Vrancea, au organizat concursuri sportive de minifotbal, tenis de masă, bowling şi biliard. Astfel, la competiţia de minifotbal care s-a desfăşurat în perioada 15-19 iulie au participat echipele reprezentative ale următoarelor instituţii: Penitenciarul Focşani, Direcţia Judeţeană de Informaţii Vrancea, Asociaţia Sportivă a Magistraţilor Vrancea, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vrancea, Unitatea Militară 01270, Unitatea Militară 01535 Focşani şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Anghel Saligny” al judeţului Vrancea. În urma desfăşurării concursului s-au acordat diplome de participare – Direcției Județene de Informații Vrancea, Asociației Sportive a Magistraților Vrancea, Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al Judeţului Vrancea, precum și diplomă de fair play Asociației Sportive a Magistraților Vrancea. Totodată, au fost acordate diplome pentru:

 • Cel mai bun jucător – Fruntaș Milea Cosmin;
 • Cel mai bun portar – Agent Principal Ghiorghe Sorin;
 • Golgheter – Maistru Militar cl a III-a Olteanu Marian.

S-au acordat diplome pentru sprijinul acordat : Şcolii Gimnaziale „Anghel Saligny” Focșani și maistrului militar principal Ivanciu Mădălin. La finalul competiţiei de minifotbal a rezultat următorul clasament:

 • locul III – Unitatea Militară 01535 – Batalionul 288 „Milcovul”;
 • locul II – Penitenciarul Focșani;
 • locul I – Unitatea Militară 01270 -Brigada282 Infanterie Mecanizată “Unirea Principatelor” Focșani.

În data de 18 iulie, pompierii vrânceni s-au întrecut la tenis de masa, bowling şi biliard.

La Tenis de masă s-au obţinut următoarele rezultate:

 • locul III – Plutonier adjutant Costache Iulian
 • locul II – Maior Gavrilă Adrian
 • locul I – Maistru Militar clasa a III-a Nistoroiu Andrei Dumitru

La Biliard:

 • locul III – Plutonier adjutant Joghiu Alexandru
 • locul II – Căpitan Grobnicu Bogdan
 • locul I – Plutonier major Săndulache Marius Octavian

La Bowling:

 • locul III – Plutonier Adjutant Potlog Adrian
 • locul II – Sergent major Poiană Claudiu Cosmin
 • locul I – Plutonier major Săndulache Marius Octavian
You might also like