Campanie de conștientizare și informare pentru prevenirea furturilor, la Răstoaca

Anunț de la Primăria Răstoaca

Primăria Răstoaca:

În perioada 5-19 noiembrie Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea derulează o campanie de conștientizare și informare numită ”Ține-ți banii pentru tine! Nu le da ocazia hoților să îi fure!”.

În cadrul acestei campanii Poliția a făcut următoarele recomandări pentru prevenirea furturilor din genţi şi buzunare:

În zonele aglomerate din pieţe, supermarket-uri sau bazaruri manifestaţi atenţie deosebită asupra banilor sau a altor obiecte personale.

Când efectuaţi diverse plăţi, nu scoateţi toţi banii pe care îi aveţi, ci numai suma necesară.

În aglomeraţie, dacă vă simţiţi atinşi sau bruscaţi cu intenţie, controlaţi-vă geanta sau portmoneul, chiar în acel moment şi priviţi cu atenţie persoanele din jurul dumneavoastră.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri izolate pentru a cumpăra lucruri de ocazie, oricât de avantajos vi s-ar părea.

Manifestaţi o grijă sporită pentru a nu vă fi sustrase cardurile de debit sau de credit, de tip „contactless” întrucât acestea se pot utiliza la cumpărături fără introducerea unui cod PIN pentru sume mai mici de 100 de lei.

Aveti grijă folosirea cardurilor, la extragerea de numerar din bancomate; exista riscul sa fiti urmarit si să vă fie sustrasă suma de bani.

Nu numărați banii pe stradă sau când sunt mai multe persoane în jurul dumneavoastră, printre cetățeni pot fi și infractori, cărora le oferiți singuri pontul.

Acordați atenție sporită copiilor, cărora trebuie să evitați să le oferiți bunuri de valoare (telefoane mobile, sume mari de bani).

FOARTE IMPORTANT! În situaţia în care deveniţi victima unei infracţiuni de furt din buzunare, SESIZAȚI la numărul unic de urgenţă 112!

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: