Câinii poliţişti Ahada și Tem au participat la o lecție cu elevii din Slobozia Bradului

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea au organizat, astăzi, o activitate pe linie de siguranță cu elevii Școlii Gimnaziale Slobozia Bradului.

Având în vedere faptul că minorii prezintă un risc ridicat de implicare în activități infracționale sau de victimizare, scopul activității a fost informarea acestora cu privire la potenţialele pericole la care sunt expuși atunci când sunt lăsaţi singuri la joacă, pe stradă, în drum spre şcoală, la şcoală și în mediul online. Elevii s-au putut bucura de ”lecțiile” celor 2 câini poliţişti, Ahada și Tem, din dotarea Serviciului Criminalistic, care au simulat exerciţii specifice pentru care sunt pregătiţi. De asemenea, celor mici le-au fost prezentate laboratorul mobil, trusa criminalistică și modul de amprentare a persoanelor.

Totodată, polițiștii Serviciului Rutier au făcut o serie de recomandări privind siguranța micilor pietoni, iar colegii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, pe linie de siguranță în unitățile de învățământ și zona adiacentă acestora. Pe parcursul întregii activități polițiștii au fost răsplătiți de către copii cu aplauze și cu rugămintea de a reveni și la alte activități. La plecare, polițiștii și-au luat angajamentul că vor reveni deoarece ”SIGURANȚA ȘCOLARĂ REPREZINTĂ PRIORITATEA POLIȚIEI VRÂNCENE!”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: