Cadru didactic din Focșani, printre câștigătorii „Creatori de educație”

Sursa foto:edu.ro
Sursa foto:edu.ro

Un cadru didactic al unei unități de învățământ din Focșani se numără printre câștigătorii selecției naționale de bune practici în educație, nivelurile primar și gimnazial – „Creatori de educație”, ediția 2019. Este vorba despre Mirela Barcan, de la Școala Gimnazială ,,Ion Basgan” din Focșani, care a primit cele mai multe voturi de popularitate (1276), pentru proiectul ,,Valențe formative ale abordării transdisciplinare a conținuturilor învățării”.  ,,Mi-am propus pentru acest an școlar și am reușit să planific și să proiectez activități curriculare, extracurriculare și extrașcolare, în care am valorificat deprinderile elevilor, de studiu și de viață socială, cu scopul de a crește și mai mult nivelul lor de autonomie în gestionarea situațiilor cotidiene, în clasă, în școală, în familie și în comunitate.

          Datorită receptivităţii copiilor şi a abilităţilor pe care le-au demonstrat în ceea ce priveşte utilizarea calculatorului, a fost ușor să utilizez tehnologia în întregul demers didactic proiectat. Am reușit să integrez competențele și conținuturile disciplinei opționale „Educație financiară – Banii pe înțelesul copiilor” în toate disciplinele de trunchi comun. Conexiunile dintre discipline au făcut ca proiectul să ofere un tablou integrativ al întregii activități şi să evidenţieze stilul de învăţare predominant al elevilor și profilul de inteligențe al fiecăruia”, a menționat Mirela Barcan, în prezentarea proiectului său.

Sursa foto: creatorideeducatie.ro

Prin derularea acestei selecții naționale, Ministerul Educației și-a propus să descopere și să promoveze acei învățători și profesori care au o contribuție remarcabilă în creșterea atractivității școlii, insuflându-le elevilor bucuria de a învăța, de a înțelege și descoperi lumea în trăim. „Creatori de educație” reprezintă, totodată, o campanie de conștientizare cu privire la prestigiul acestei vocații și importanța creativității dascălilor, calitate reflectată ulterior în rezultatele fiecărui copil, în viitorul educației și al societății românești.

Câștigătorii au fost desemnați în urma unei proceduri de selecție, derulată în perioada 13 iulie – 9 septembrie 2019, care a presupus următoarele demersuri: votarea online a bunelor practici de către publicul interesat pe site-ul www.creatorideeducatie.ro, pentru acordarea celor 10 premii speciale; evaluarea tehnică a propunerilor de către comisia de evaluare, prin utilizarea unor grile specifice pentru toți participanții și în baza întregului dosar de candidatură transmis de către candidați – pentru acordarea celor 40 premii stabilite de comisia tehnică. Câștigătorii vor fi recompensați de către Ministerul Educației Naționale, în cadrul unei gale de premiere, dar și promovați public, astfel încât educația de calitate să beneficieze de cât mai multe repere.