Bilanţul unei zile de acţiuni ale poliţiştilor focșăneni: 46 de amenzi în valoare totală de 9.355 de lei, 3 permise de conducere reținute și un dosar penal

Sursa foto: IPJ Vrancea

Peste 25 de polițiști au fost prezenți vineri dimineață, în stradă pe raza municipiului Focșani, la toate ieșirile din oraș și au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea evenimentelor negative, astfel încât cetățenii orașului să se afle în siguranță. A fost astfel derulată o acțiune organizată pe linie rutieră, ce a avut drept scop verificarea respectării normelor rutiere de către participanții la trafic, fiind controlate cu această ocazie și transporturile de persoane și de material lemnos. În urma celor 312 controale efectuate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 9.355 de lei. De asemenea, au fost reținute 3 de permise de conducere, pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, retrase două certificate de înmatriculare și a fost constatată o infracțiune la regimul rutier.

Astfel, un focșănean de 38 de ani a fost depistat de către polițiști pe strada Vâlcele din municipiu în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Tot sub influența băuturilor alcoolice a fost găsit și un bărbat de 38 de ani, din Mărășești,  care conducea o autoutilitară. Acesta a fost depistat în trafic pe strada Bd. București, având o alcoolemie de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Bărbatul a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de  conducere pe o perioadă de 90 de zile.

Pe DN 2M,  la intrarea în Focșani, a mai fost depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Odobești, care conducea un autoturism, având 0,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost sancționat contravențional în baza art.102, alin.3,  lit. a) din OUG 195/2002 rep., cu amendă în valoare de 1305 lei și i-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioadă de 90 de zile. Tot pe DN 2M,  la intrarea în Focșani, polițiștii au mai depistat în trafic un bărbat de 48 de ani, din Păulești, care efectua transport regulat de persoane pe traseul Vidra – Focșani, cu un microbuz,  având 7 pasageri în plus. Acesta a fost sancționat  cu amendă în valoare de 870 de lei. Cu permisul de conducere suspendat a fost depistat în trafic, în cursul zilei de vineri, un  bărbat de 31 de ani, din județul Bacău. Acesta s-a ales cu dosar penal, în conformitate cu art. 335 al.2 Cod penal.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More