Bilanț Poliția Română: Peste 500 de microbuze școlare din cele peste 4000 verificate nu aveau ITP sau RCA, iar 31 de şoferi nu aveau atestat

Sursa foto: ziare.com

Poliţiştii rutieri din țară au controlat încă de la sfârșitul lunii august, 4.236 de autovehicule destinate transportului de elevi. De asemenea, au fost verificate documentele conducătorilor auto (permisul de conducere și atestatul), ale autovehiculului (certificatul de înmatriculare, asigurarea obligatorie auto, asigurarea pentru bagaje, ITP, licența de transport), precum și starea tehnică a vehiculelor (starea cauciucurilor, funcționarea semnalizării, a lumilor).

În urma controalelor s-a constatat că 291 dintre autovehicule aveau termenul de valabilitate al inspecției tehnice periodice expirat, iar 268 nu aveau asigurare de răspundere civilă auto încheiată. Conducătorilor auto și coordonatorilor activității de transport le-a fost atrasă atenția ca autovehiculele destinate transportului școlar la care au fost constatate deficiențe să nu fie utilizate. Alături de poliții rutieri au fost și colegii de la prevenire. 4.000 de conducători auto și 1.981 de coordonatori de transport au fost verificați și instruiți, iar în urma verificărilor, au fost identificați 31 de șoferi ce nu dețineau atestat profesional.

You might also like