Au fost stabiliți câștigătorii Burselor Pastia din 2021

Johann Eduard Groza și Eusebiu Munteanu sunt cei doi câștigători ai Burselor Pastia pentru anul 2021. Cei doi tineri artiști au obținut nota 10 din partea membrilor Comisiei de Evaluare a dosarelor depuse pentru Bursele Pastia.

Sunt doi artiști care au obținut rezultate excepționale obținute la competiții de profil, atât naționale, cât și internaționale. Johann Eduard Groza este elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă Gh. Tattarescu din Focșani, având drept coordonator pe doamna profesoară Doina Collavini.

Eusebiu Munteanu este student în anul I, la Universitatea Națională de Muzică București, Facultatea de Interpretare Muzicală, Chitară clasică și fost elev al Liceul de Artă Gh. Tattarescu din Focșani, sub îndrumarea profesorului Silviu Lăscan. „Îi felicităm și le dorim vise împlinite, putere și constanță în proiectele propuse și să devină modele de urmat pentru cei din jur”. Cele două burse „Mr. Gh. Pastia” au o valoare de 7200 lei fiecare și sunt acordate pentru un an de studiu. Banii pentru cele două burse acordate tinerilor artiști focșăneni sunt obținuți din vânzarea biletelor la concertele și evenimentele Ateneului Popular „Mr.Gh.Pastia” din fiecare an. Anul trecut, primii artiști focșneni care au beneficiat de aceste burse au fost Irina Ștefania Murgu și Matei Lăbunț.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: