Atelier de încondeiat ouă la Muzeul din Crângul Petrești

Elevi de la Liceul de Artă „Gheorghe Tattarescu” și Școala „Ion Basgan” au participat la Atelierul de tradiții pascale și de încondeiere a ouălor organizat, astăzi, lSecția de Etnografie a Muzeului Vrancea din Crângul Petrești.

Activitatea din cadrul Atelierului a fost deschisă de bibliotecar dr. Teodora Fîntînaru, care a prezentat o colecție de carte veche despre datini, obiceiuri și poezia religioasă veche din ținuturile vrâncenești, cu descrieri asupra modului în care locuitorii satelor împleteau religia cu munca de zi cu zi. Reprezentanții Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” au arătat că, în cadrul atelierului de tradiții pascale, copiii au aflat despre tehnicile naturale de colorat ouăle, despre modul în care gospodinele se îngrijeau de trăinicia hranei și despre obiceiurile Surăției, Scrânciobului și Vălăritului.

 Atelierul de încondeiat ouă a fost coordonat de doamna profesor Mariana Dascălu, colaborator apropiat al bibliotecii noastre, care i-a îndrumat pe copiii prezenți în tehnica decorării ouălor de Paște. S-au realizat astfel modele florale, grafice și tradiționale, realizate de elevii Liceului de Artă „Gheorghe Tattarescu” și Școlii „Ion Basgan”. Mulțumim gazdelor noastre de la Secția de Etnografie, care ne-au primit în casa lor, vom reveni cu drag și la alte activități!”, arată reprezentanții Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: