Ansamblului folcloric ȚARA VRANCEI – POVESTEA MĂRȚIȘORULUI, 1-8 martie 2021, la Sala Balada din Focșani

Ne apropiem cu pași repezi, de una dintre cele mai frumoase perioade ale anului, perioadă cu o semnificație afectivă aparte , luna martie. Cea mai cunoscută emblemă a începutului de primăvară, MĂRȚIȘORUL, reprezintă un vechi obicei practicat atât în România cât și în alte zone sud-est europene. Element de patrimoniu cultural imaterial, Mărțișorul a fost înscris începând cu anul 2017 pe lista patrimoniului UNESCO.

În credința populară, Mărtisorul are un rol magic, protector dar și unul festiv ce marchează o dată importantă din calendarul popular : Cap de primăvară. De aici și numeroasele legende țesute în juru-i, precum cea provenită din Moldova, care vorbește despre existența unei încăpățânate vrăjitoare a iernii ce nu voia să lase primăvara să-și intre în drepturi sau cele referitoare la Baba Dochia ,care torcea firul mărțișorului urcând cu oile la munte.

Așa cum deja v-am obișnuit ,noi, artiștii Ansamblului folcloric ȚARA VRANCEI, vă invităm și în acest an 2021, să vă alăturați demersului nostru de păstrare și promovare a uneia dintre cele mai frumoase și îndrăgite tradiții, POVESTEA MĂRȚIȘORULUI.

Sub acest generic , Ansamblul folcloric ȚARA VRANCEI,vă aduce în dar cele mai frumoase mărțișoare artistice prin intermediul evenimentelor culturale ce se vor derula în perioada 1-8 martie 2021, la Sala Balada din Focșani.

Vă rugăm să nu uitați să urmăriți programul propus de noi și să ne treceți pragul, pentru a vă încărca sufletul cu emoția primăverii.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: