Ana Maria Preda și Mihaela Frunză, șefe de promoție la Colegiul Național „Al. I. Cuza‟ din Focșani

Șefele de promoție ale Colegiului Național „Al. I. Cuza‟ din Focșani, Ana Maria Preda și Mihaela Frunză, le-au transmis câteva gânduri colegilor, profesorilor dar și viitorilor elevi ai acestui colegiu, în cadrul campaniei #alegeCuza! Ana Maria Preda și Mihaela Frunză au urmat specializarea Științe ale naturii și se pregătesc să studieze Medicina. Ana Maria Preda a primit Premiul de excelență din partea catedrei de Chimie, iar Mihaela Frunză a primit Premiul de excelență din partea catedrei de Biologie.

Ana Maria Preda este o elevă de 10 pe linie: a terminat ciclul gimnazial cu media 10, media de admitere la liceu a fost 10 și media cu care termină ciclul liceal este… tot 10. „Întrebată despre ce simbolizează «Cuza» și întreaga experiență trăită, răspunsul este, pe cât de simplu, pe atât de complicat. Dacă ar fi să sintetizez în doar câteva cuvinte ce a fost «Cuza» pentru mine, cu siguranță m-aș referi la emoție. «Cuza» este locul unde am copilărit și mi-am petrecut adolescența. Aici am descoperit prietenia și iubirea; iubirea pentru oameni, pentru cunoaștere, pentru ceea ce mă înconjoară. Cunoașterea este pentru mine putere și împlinire. Astfel, de la noțiunile de Biologie și experimentele Chimiei, până la cele mai profunde legi ale Fizicii și Matematicii, acestea s-au acumulat ca pe o țesătură care s-a ciocnit cu realitatea cotidiană. Însă, mai presus de toate, am învățat că forul nostru interior primează, caracterul fiind esențial. «Cuza» m-a făcut om mare. Aici m-am maturizat, m-am desăvârșit ca persoană. Mi-au fost transmise adevărate valori morale și am învățat să fac, oricât de banal ar suna, diferența dintre bine și rău, să fiu corectă, să știu să mă autoevaluez, să fiu rațională, însă menținând simbioza dintre mental și sufletesc. Mi-a fost consolidat faptul că, indiferent de circumstanțe, trebuie să păstrez un profil moral și că niciodată nu trebuie să privesc destinația ca unic scop, ci să urmez drumul care, deși e mai greu, căci implică sacrificii, are cel mai mare impact asupra mea; impact, cu siguranță, pozitiv…Domeniul pe care o să-l urmez este, cu siguranță, Medicina. Plec de la «Cuza» cu un bagaj teoretic imens, puternic înzestrat spiritual și moral. Un medic trebuie să fie empatic, să știe să asculte, să trateze cu seriozitate și responsabilitate pacientul. Astfel, mă înclin și mulțumesc! Și pe voi, vă invit să fiți elevi la «Cuza», să aveți o experiență la fel de splendidă și înălțătoare ca a mea‟, a transmis Ana Maria Preda prin intermediul unui video postat pe pagina de Facebook a CNAIC Focșani.

Admisă la Facultatea de Medicină pe baza rezultatului obținut la Olimpiada Națională de Biologie, Mihaela Frunză se gândește cu nostalgie la faptul că „această etapă a vieții mele va lua sfârșit, având în vedere că întreg colectivul, atât colegii, cât și profesorii, adevărați formatori de oameni, au contribuit la ceea ce sunt eu astăzi. «Cuza» va avea întotdeauna un loc special în sufletul meu doarece mi-a deschis calea spre cariera visurilor mele, urmând de la toamnă să studiez Medicina. Datorită profesorilor care mi-au fost alături, care mi-au descoperit potențialul și m-au ajutat să-l dezvolt, am șansa să urmez aceste studii fără a fi nevoită să susțin examenul de admitere, pe baza rezultatelor de la olimpiade. Ceea ce-mi oferă numeroase oportunități încă dinainte de facultate. Astfel, dacă va fi să comprim ceea ce a însemnat «Cuza» pentru mine într-un singur cuvânt, acela, probabil, ar fi performanța, posibilă doar prin prisma profesionalismului, a dedicării și a căldurii, aspecte definitorii pentru «Cuza»‟, a transmis Mihaela Frunză.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: