Amplă acțiune a polițiștilor vrânceni, pentru protejarea fondului silvic

În urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii vrânceni au fost constatate 4 infracţiuni, au fost aplicate 47 de sancţiuni  în cuantum de 14.000 de lei şi au fost confiscați peste 25 de mc material lemnos, în valoare de peste 7.500 de lei.

Polițiștii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea au desfăşurat, în perioada 4 – 10 iulie, mai multe controale pe linia prevenirii şi combaterii faptelor ilegale rezultate din punerea în valoare, exploatarea, transportul, prelucrarea şi comercializarea materialelor lemnoase. Astfel, în urma celor 118 controale desfășurate pe drumurile publice, la depozitele de materiale lemnoase și în fonduri forestiere, au fost constatate 4 infracţiuni, prevăzute de Legea 46/2008 şi aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, din care 16 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010 actualizată – privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, în valoare totală de 14.000 de lei. Totodată, a fost dispusă măsura complementară a confiscării cantității de peste 25  mc material lemnos, în valoare totală de peste  7.500 de lei.

Pe raza municipiul Focșani, a fost oprit recent, pentru control, un autovehicul care transporta material lemnos. Polițiștii au stabilit identitatea conducătorului auto, și anume un bărbat de 36 de ani, din comuna Vârteșcoiu, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 6,70 mc lemn foc de diverse sortimente. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că bărbatul a efectuat un transport multiplu în baza aceluiași aviz de însoțire. Materialul lemnos, în valoare de 1500 de lei, a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Focșani. Cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform Legii nr. 171/2010.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More